Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ασφάλεια πλοίων: Συζητήσεων συνέχεια… περί ενόπλων

frouroi-ploia

Ένοπλες συνοδείες, τύποι όπλων, επίπεδα εκπαίδευσης, που, πότε, γιατί, με ποιους; Μερικά μόνο από τα «συνήθη» πλέον ερωτήματα οι απαντήσεις όμως των οποίων φαίνεται ότι θα διατηρήσουν τους αλλεπάλληλους κύκλους των συζητήσεων περί της αντιμετώπισης του «φαινομένου» της πειρατείας.

Μικρή μερίδα αναλυτών επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το γεγονός των αλλεπάλληλων κύκλων συζητήσεων υποκρύπτει μεγαλύτερους κινδύνους από αυτό καθ αυτό το φαινόμενο καθώς σε όλα τα επίπεδα υπεισέρχεται ο παράγοντας «αμφισβήτηση» των όποιων επιλογών. Μάλιστα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας προσβλέπουν στον ΙΜΟ ως το μόνο όργανο που θα προσδιορίσει τα βασικά στάνταρ για ένα θέμα μείζονος σημασίας όχι μόνο για την ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά και το παγκόσμιο εμπόριο.
Πάντως το ερώτημα περί της επιλογής των «καλύτερων και καταλληλότερων» φαίνεται πως έχει αρχίσει να ταλανίζει τη ναυτιλιακή βιομηχανία η οποία καλείται να επιλέξει μεταξύ των ομάδων δράσης που έχουν σχηματοποιηθεί κάτω από εταιρικά σχήματα καθώς και σε αυτόν τον τομέα παρατηρούνται εξελίξεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter