Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειρατεία: Αναζωογόνηση και στην Ασία…

somali-piracy-007

Πλήρη εφαρμογή των μέτρων κατά των πειρατικών επιθέσεων συνιστά το International Maritime Bureau καθώς φαίνεται ότι υπάρχει αναζωογόνηση των πειρατικών επιθέσεων σε θαλάσσιες ζώνες της νότιας Κινεζικής θάλασσας.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας «στόχους» αποτελούν κατά κύριο λόγο τα «μικρά» δεξαμενόπλοια. Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί, επισήμως, «σημαντικός» αριθμός απαγωγών και ληστειών. Μάλιστα η Ινδονησία στοχεύει να διατηρήσει δύναμη αποτροπής πειρατικών επιθέσεων με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

Κύκλοι αναλυτών που έχουν εστιάσει στο φαινόμενο της αναζωογόνησης των επιθέσεων στις εν λόγω θαλάσσιες ζώνες επισημαίνουν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του διεθνούς εμπορίου σε προορισμούς της Ασίας και Ινδίας αλλά και στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί «αποτελεσματική λύση-απάντηση» σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία και το διεθνές εμπόριο που «δεν είναι χθεσινό».

Από την άλλη πλευρά πάντως εξακολουθεί και ο προβληματισμός για πειρατικές επιθέσεις στις ανατολικές και δυτικές ακτές της Αφρικής αλλά και για τη διαφοροποίηση των μεθόδων επίθεσης, τη βιαιότητα αλλά και την ταχύτητα που οι επιχειρούντες πειρατικές επιθέσεις διαθέτουν όλο και καλύτερους εξοπλισμούς που καθιστούν αποτελεσματικές τις επιθέσεις τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter