Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κερδοφόρο… και το 13 για τους πειρατές (!)

pirates-0098

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία έκθεσης που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα και τα οποία απεικονίζουν «με τη δύναμη των αριθμών» την υψηλή κερδοφορία που απέφεραν οι πειρατικές επιθέσεις την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν οι εν λόγω επιθέσεις στην ανατολική ακτογραμμή της Αφρικής στοίχησε στην παγκόσμια οικονομία, όπως αναφέρει και δημοσίευμα των Lloyd's List, κάτι περισσότερο από 3,2 δις δολάρια τα οποία μάλιστα υπολογίζονται ως «μειωμένα» σε σχέση με άλλες περιόδους όπου οι δραστηριότητα στις εν λόγω θαλάσσιες ζώνες ήταν «ποιο αποδοτική».
Ωστόσο αναλυτές του τομέα υποστηρίζουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα στοιχεία να «υπολείπονται της πραγματικότητας» υπονοώντας ότι δεν έχουν γίνει οι πραγματικές απεικονίσεις των ποσών που έχουν καταβληθεί για λύτρα είτε για τα σκάφη και τα φορτία είτε για τους ναυτικούς πλοίων που έπεσαν «θύματα» των επιθέσεων. Στον αντίποδα οι αναλυτές δεν παραλείπουν να δηλώσουν εξαιρετικά ανήσυχοι και για τα συμβαίνοντα στις δυτικές ακτές της Αφρικής όπου η εικόνα παραμένει «θολή» καθώς υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία που έρχονται σε γνώση των αρχών είναι «με το σταγονόμετρο» και σε σύγκριση με εκείνα της ανατολικής Αφρικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter