Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιτυχημένη δοκιμή αυτόνομης πλεύσης, φορτηγίδας στο Βέλγιο

zulu4

Η Kongsberg Maritime ολοκλήρωσε με επιτυχία την αυτόνομη πλοήγηση σε εσωτερικές πλωτές οδούς στο Βέλγιο της φορτηγίδας Zulu 4, μιας αυτοκινούμενης φορτηγίδας μεταφοράς παλετών σε εσωτερικές πλωτές οδούς, ιδιοκτησίας της Blue Line Logistics NV.


Το πλοίο εξοπλίστηκε για τηλεχειριζόμενη και αυτόνομη πλοήγηση στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος AUTOSHIP του Ορίζοντα 2020 της ΕΕ.
Στο πλαίσιο της δοκιμής, το Zulu 4 έκανε ελιγμούς και πλοήγηση σε ελεύθερες πλωτές οδούς και επέδειξε επίσης την ικανότητα πρόσδεσης και αποδέσμευσης. Για τη δοκιμή, το σκάφος αναβαθμίστηκε με τεχνολογία ελέγχου επί του σκάφους, ενώ ένα χερσαίο κέντρο απομακρυσμένης λειτουργίας (ROC) παρείχε υποστήριξη. Ένα πλήρωμα ασφαλείας επέβαινε στο σκάφος κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Το Zulu 4 ολοκλήρωσε έναν κύκλο 16,5 χιλιομέτρων με αφετηρία ένα λιμάνι στο Niel στον ποταμό Rupel. Το σκάφος εισήλθε σε ένα πολυσύχναστο θαλάσσιο κανάλι πριν διασχίσει κλειδαριές και περάσει από διάφορες γέφυρες καθώς και από ένα κλαμπ γιοτ και μια μαρίνα.
"Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοση του Zulu 4 σε μια δύσκολη διαδρομή μέσω των πολυσύχναστων βελγικών πλωτών οδών", δήλωσε ο Pål André Eriksen, Senior Vice President, Remote & Autonomous Solutions, Kongsberg Maritime.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter