Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στον Πειραιά η συνάντηση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας για τις Θαλάσσιες Μεταφορές

0ΟΛΠαεροφωτό23

Στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας για τις Θαλάσσιες Μεταφορές. Η Ευρωπαϊκή Τεχνολογική Πλατφόρμα για τις Θαλάσσιες Μεταφορές (Waterborne Technology Platform) έχει συσταθεί ως τεχνολογική πλατφόρμα προσανατολισμένη στη βιομηχανία για την καθιέρωση ενός συνεχούς διαλόγου μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών από την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία, και μεταξύ αυτών και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών-μελών.
Στόχο έχει τη διατύπωση προτάσεων πολιτικής σε συμβουλευτικό πλαίσιο προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για θέματα που αφορούν στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία για τον ευρωπαϊκό τομέα θαλάσσιων μεταφορών. Παράλληλα προτείνει το Σχέδιο Δράσεων Έρευνας και Ανάπτυξης και συμβάλλει στη μόχλευση και κατανομή των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων.

Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Waterborne TP θα συνεδριάσει στον Πειραιά. Η πρακτική της συνάντησης σε διαφορετικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη έχει εισαχθεί με στόχο την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των μελών της Τεχνολογικής Πλατφόρμας με εκπροσώπους της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας σε εθνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί συνάντηση “meet and greet” των μελών του ΔΣ της Τεχνολογικής Πλατφόρμας με εκπροσώπους της Ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας, στις 6 Δεκεμβρίου, 13:30-16:30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕ), Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού, 18531 Πειραιάς , 2ος όροφος, Αίθουσα Συνεδρίων Κασιμάτης.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων για τις δραστηριότητες της Τεχνολογικής Πλατφόρμας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter