Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

IUMI: Σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων ναυτιλιακών ασφαλίσεων

IUMI logo 2000 x 20009u67l

H Διεθνής Ένωση Ναυτικών Ασφαλίσεων (IUMI) δημοσίευσε την ανάλυση της παγκόσμιας αγοράς ναυτιλιακών ασφαλίσεων για το 2022 – γνωστή ως Έκθεση Στατιστικής της IUMI.


Η έκθεση παρουσιάζει διάφορα στατιστικά δεδομένα από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων της IUMI, για να παρέχει πληροφορίες για την αγορά ναυτιλιακών ασφαλίσεων.

Τα κυριότερα σημεία από την έκθεση του 2022
-Το 2021 κατεγράφει μια ισχυρή μακροοικονομική ανάκαμψη, αλλά το 2022 οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ύφεση αυξάνουν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μείωσε (Οκτώβριος 2022) την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 2,7%.
Τα παγκόσμια ασφάλιστρα ναυτιλίας το 2021 έφθασαν τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 6,4% σε σχέση με το 2020. Τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν από τον αυξημένο όγκο του παγκόσμιου εμπορίου, το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ, την αυξημένη υπεράκτια δραστηριότητα, τις υψηλότερες αξίες των πλοίων και την αντίδραση σε επιδείνωση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων ετών. Ειδικότερα, οι ασφαλιστές στην Ευρώπη και την Ασία σημείωσαν αύξηση των ασφαλίστρων.
Η θετική τάση για τον κλάδο hull, που ξεκίνησε το 2021, συνεχίστηκε το 2022. Τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 4,1% το 2021, φθάνοντας τα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Συνεχίστηκε η ταχεία ανάπτυξη στη σκανδιναβική περιοχή και την Κίνα, αλλά ήταν πολύ πιο αδύναμη η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου (Lloyd’s), όπου συνεχίστηκε η πτώση των τελευταίων ετών.
Η αγορά ασφάλισης φορτίου σημείωσε αύξηση των ασφαλίστρων για το 2021 στα 18,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, λόγω της αύξησης του παγκόσμιου εμπορίου. Επίσης, σε αυτόν τον τομέα, ο αντίκτυπος των απαιτήσεων ήταν συγκριτικά ευνοϊκός το 2021 και οι δείκτες ζημιών στις περισσότερες αγορές βελτιώθηκαν.
Ο τομέας της υπεράκτιας ενέργειας σημείωσε αύξηση στα συνολικά ασφάλιστρα, φθάνοντας τα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 6,9% σε σύγκριση με το 2020.
Σχολιάζοντας τη φετινή έκθεση, ο Γενικός Γραμματέας της IUMI, Lars Lange, είπε:
«Παρουσιάζουμε αυτά τα στοιχεία σε μια εποχή που πολλά σοκ έχουν πλήξει μια παγκόσμια οικονομία που έχει ήδη αποδυναμωθεί από την πανδημία. Οι δείκτες σε πολλές οικονομίες δείχνουν τώρα μια εκτεταμένη περίοδο υποτονικής ανάπτυξης. Οι ναυταασφαλιστές αντιμετωπίζουν ορισμένα εξαιρετικά περίπλοκα ζητήματα. Με βάση τα κέρδη που σημειώθηκαν το 2020, το 2021 ήταν ένα ακόμη θετικό έτος για τις ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες. Ήταν η χρονιά κατά την οποία το παγκόσμιο εμπόριο είδε μια ανάκαμψη, τα απόλυτα ασφάλιστρα αυξήθηκαν, ο αντίκτυπος των απαιτήσεων ήταν ευνοϊκός και, ως εκ τούτου, οι λόγοι ζημιών βελτιώθηκαν. Ωστόσο, αυτή η θέση μετριάζεται από τις σημαντικές οικονομικές αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος», κατέληξε ο Lange.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter