Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άλλα 15 πλοία ύψωσαν την ελληνική σημαία

simaiaploio

Μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού εφοπλισμού εξακολουθούν να στηρίζουν την ελληνική σημαία, όπως προκύπτει από τις υπουργικές αποφάσεις που εγκρίνουν την νηολόγηση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο.


Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου δημοσιεύθηκαν οι εγκριτικές πράξεις για έντεκα πλοία η πλειοψηφία των οποίων είναι νεότευκτα που ύψωσαν ή θα υψώσουν την ελληνική σημαία μόλις «πέσουν» στο νερό.
Ειδικότερα την ελληνική σημαία θα υψώσει το ναυπηγούμενο στα ναυπηγεία της Κορέας «DAEHAN SHIPBUILDING CO., LTD.» δεξαμενόπλοιο με HULL No. HN5058 που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΣΑΪΠΡΕΣ» (CYPRESS) και ανήκει στην Euronav Ship Management, όπως επίσης και ένα ακόμη πλοίο της ίδιας εταιρείας, το ναυπηγούμενο στα ναυπηγεία της Κορέας «DAEHAN SHIPBUILDING CO., LTD.» με HULL No. HN5057 που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΣΗΝΤΑΡ» (CEDAR).
Επίσης την ελληνική σημαία θα φέρει το με σημαία Σιγκαπούρης φορτηγό πλοίο «LOWLANDS NELLO» που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «AΘΗΝΑ ΙΙ» της εταιρείας «CHRONOS SHIPPING CO LTD».
ΣΕ ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο στο με σημαία Μάλτας το «ECOMATE» που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΕΚΟΜΕΪΤ» (ECOMATE), της Aegean Shipping Management θα κυματίζει επίσης η ελληνική σημαία.
Και ο όμιλος Αγγελικούση σε ένα ακόμη νεότευκτο πλοίο LNG θα σηκώσει ελληνική σημαία. Πρόκειται για το ναυπηγούμενο στα ναυπηγεία της Κορέας «DAEWOO SHIPBUILDING & MARINE ENGINEERING CO., LTD.» δεξαμενόπλοιο με HULL No. 2506 που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΜΑΡΑΝ ΓΚΑΣ ΑΜΟΡΓΟΣ» (MARAN GAS AMORGOS) της MARAN GAS MARITIME INC.
Η σειρά του Ομίλου Λάτση να υψώσει την ελληνική σημαία σε ένα ακόμη πλοίο του. Πρόκειται για το ναυπηγούμενο στα ναυπηγεία της Κορέας «HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO., LTD.» δεξαμενόπλοιο με HULL No. 3248 που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΕΡΙΕΤΤΑ ΛΑΤΣΗ» (ERIETTA LATSI) και θα ανήκει στη LATSCO MARINE MANAGEMENT INC
Την παράδοση να υψώνει σε όλα τα πλοία της την ελληνική σημαία συνεχίζει η ΝΕREUS SHIPPING S.A. Το ίδιο θα κάνει και για δυο δεξαμενόπλοια που ναυπηγούνται στην Κορέα και ένα εμπορικό πλοίο. Ειδικότερα το ναυπηγούμενο στα ναυπηγεία της Κορέας «HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO., LTD.» δεξαμενόπλοιο με HULL No. S867 που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» (ΑTLANTIC) θα υψώσει την ελληνική σημαία όπως και το ναυπηγούμενο στα ναυπηγεία της Κορέας «HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO., LTD.» δεξαμενόπλοιο με HULL No. S868 που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΠΑΣΙΦΙΚ» (PACIFIC). Επίσης και στο με σημαία Δανίας φορτηγό πλοίο «NORD LUNA» που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΝΟΡΘΓΟΥΙΝΤ» (NORTHWIND) θα κυματίζει η ελληνική σημαία.
Ένα ακόμη νεότευκτο δεξαμενόπλοιο της PANTHEON TANKERS MANAGEMENT LTD θα φέρει την ελληνική σημαία. Πρόκειται για το ναυπηγούμενο στα ναυπηγεία της Κίνας «NEW TIMES SHIPBUILDING CO., LTD.» με HULL No. 0315842 που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΣΗ ΣΑΠΦΑΪΡ» (SEA SAPPHIRE).
Τέλος την ελληνική σημαία προτίμησε και το με σημαία Βερμούδων δεξαμενόπλοιο (LNG) «METHANE LYDON VOLNEY» που θα ονομασθεί κατά την νηολόγησή του «ΓΚΑΣΛΟΓΚ ΑΘΕΝΣ» (GASLOG ATHENS) της GasLog LNG Services Ltd.

Επισημαίνεται ότι συνολικά μέχρι τώρα έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι εγκριτικές πράξεις νηολόγησης για 26 πλοία! Διαβάστε εδώ τις προηγούμενες εγκριτικές πράξεις για 15 πλοία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter