Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόεδρος του ICS o Emanuele Grimaldi

0Emanuele Grimaldi

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), που εκπροσωπεί το 80% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, διόρισε τον Emanuele Grimaldi, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Grimaldi Euromed SpA, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.


Ο Grimaldi, πρώην πρόεδρος τόσο της Confitarma όσο και της Ένωσης Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA), ψηφίστηκε επίσημα ως πρόεδρος από το Διοικητικό Συμβούλιο του ICS, μετά την ανακοίνωση του διορισμού του πέρυσι. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ICS, Guy Platten, η εντολή του θα περιλαμβάνει την εργασία για την εξεύρεση ιδιωτικών και δημόσιων λύσεων σε μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας, συμπεριλαμβανομένης της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, της ψηφιοποίησης, της ποικιλομορφίας και της αλλαγής πληρώματος.
Διαδέχεται τον σημερινό πρόεδρο, Esben Poulsson, εκτελεστικό πρόεδρο της ENESEL PTE. LTD., ο οποίος υπηρετεί ως Πρόεδρος του ICS από το 2016 και ο οποίος παραιτείται αφού υπηρέτησε τρεις θητείες.
Ο Emanuele Grimaldi, Πρόεδρος του ICS, σχολίασε τον διορισμό του:
«Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη ναυτιλιακή βιομηχανία σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας. Ελπίζω να βασιστώ στην κληρονομιά του προκατόχου μου Esben Poulsson και να συνεχίσω να προωθώ ουσιαστικές αλλαγές στον τομέα και να συνεργάζομαι στενά με τα όργανα του ΟΗΕ.
«Ο κόσμος αλλάζει και η ναυτιλία πρέπει να αλλάξει μαζί του. Ο θεμελιώδης μετασχηματισμός στις προμήθειες καυσίμων, την τεχνολογία μας και τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού μας θα καθορίσει την κατεύθυνση που θα πάρει η ναυτιλία αυτή τη δεκαετία. Είμαι ενθουσιασμένος που λέω ότι αντιμετωπίζουμε την πρόκληση κατά μέτωπο.
«Αν και δεν είμαστε απρόσβλητοι από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, είμαστε ανθεκτικοί. Είμαι πεπεισμένος ότι ο τομέας θα παραμείνει μια δύναμη για το καλό στη διεθνή σκηνή, διευκολύνοντας τη διακίνηση ζωτικών προμηθειών σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο».

Ημέρα του Ναυτικού
Αυτό το Σάββατο 25 Ιουνίου, ο ναυτιλιακός τομέας θα ενωθεί για να τιμήσει τη σκληρή δουλειά και τη θυσία των 1,8 εκατομμυρίων ναυτικών που επανδρώνουν τον παγκόσμιο στόλο, γιορτάζοντας τον ΟΗΕ Ημέρα του Ναυτικού. Το φετινό θέμα είναι «Το ταξίδι σας - τότε και τώρα, μοιραστείτε το ταξίδι σας», εξετάζοντας τα ταξίδια των ναυτικών και πώς εξελίχθηκαν και παρέμειναν τα ίδια σε όλη την ιστορία αυτού του βασικού επαγγέλματος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter