Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΙΜΟ: Η πρώτη Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Θάλασσα επικεντρώνεται στο θέμα «Εκπαίδευση-Προβολή-Αναγνώριση: Υποστήριξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς εμπόδια»

0IDWIM banner EN medium

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Θάλασσα στις 18 Μαΐου 2022 παρέχει μια πλατφόρμα για την ανάδειξη και τον εορτασμό των επιτευγμάτων των γυναικών στη ναυτιλία και τον εντοπισμό τομέων βελτίωσης της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim δήλωσε: «Εξακολουθεί να υπάρχει ανισορροπία μεταξύ των φύλων στη ναυτιλία – αλλά οι καιροί αλλάζουν. Αναγνωρίζεται ότι η ποικιλομορφία στη ναυτιλία ωφελεί ολόκληρο τον τομέα. Οι γυναίκες στη ναυτιλία εργάζονται παντού για να υποστηρίξουν τη μετάβαση σε απανθρακοποιημένο, ψηφιοποιημένο και πιο βιώσιμο μέλλον.
Ας επωφεληθούμε αυτής της ευκαιρίας για να γιορτάσουμε τις πολλές γυναίκες που συμβάλλουν στο μέλλον της ναυτιλίας: διατήρηση μιας μηχανής σε ένα πλοίο, λειτουργία μιας εταιρείας, σύνταξη σύμβασης, επιθεώρηση ενός σκάφους ή προεδρία μιας συνεδρίασης της επιτροπής του ΙΜΟ", ανέφερε.
"Αν και υπάρχουν πολλά για να γιορτάσουμε, υπάρχει επίσης ανάγκη για μεγαλύτερη πρόοδο", ανέφερε.
Ο ΙΜΟ παρουσίασε ένα εμβληματικό νέο λογότυπο για να σηματοδοτήσει την περίσταση. Το λογότυπο (το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ) συνδυάζει καλλιτεχνικά το σύμβολο του γυναικείου φύλου και το σύμβολο της ναυτικής άγκυρας
Επίσης θα αξιοποιήσει την έρευνα IMO-WISTA International που περιέχει πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό και την κατανομή των γυναικών που εργάζονται στον τομέα της ναυτιλίας, με βάση τις πληροφορίες που παρέχουν τα κράτη μέλη του ΙΜΟ και η ναυτιλιακή βιομηχανία. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΙΜΟ προσκαλεί τις γυναίκες στη ναυτιλία να μοιραστούν εικόνες τους στο εργασιακό τους περιβάλλον χρησιμοποιώντας το hashtag #WomenInMaritimeDay.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter