Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επικαιροποίηση της MLC

0naytikoi

Η Τριμερής Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών (ILO) των πλοιοκτητών, των κυβερνήσεων και των συνδικάτων εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών συμφώνησε σε νέα μέτρα για την ενίσχυση της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας (MLC), με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία COVID-19.
Κατά τη συνεδρίαση της ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 13 Μαΐου στη Γενεύη της Ελβετίας, οι εκπρόσωποι συμφώνησαν να εφαρμόσουν τροποποιήσεις σχετικά με: ενίσχυση των νομικών απαιτήσεων για τη δυνατότητα των ναυτικών να έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη στην ξηρά· ενίσχυση των πολιτικών για την υγεία και την ασφάλεια των ΜΑΠ στα πλοία για την προστασία από ατυχήματα· και να διευκολύνει περαιτέρω την επικοινωνία των ναυτικών με τους αγαπημένους τους στην ξηρά.
Νέα έκθεση του ILO τόνισε ότι οι κυβερνήσεις απέτυχαν να προχωρήσουν σε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, 400.000 ναυτικοί επλήγησαν από την κρίση αλλαγής πληρώματος, ανίκανοι να επιστρέψουν στην ακτή ή να έχουν πρόσβαση σε πλοία λόγω δρακόντειων ταξιδιωτικών περιορισμών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter