Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η MSC ενδιαφέρεται για την αγορά της ITA Airways σε συνεργασία με την Lufthansa

msc ploio

Ο ναυτιλιακός όμιλος MSC με έδρα την Ελβετία και ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa, θέλουν να αγοράσουν την πλειοψηφία της διάδοχης εταιρείας της Alitalia της ITA Airways και ζήτησαν περίοδο αποκλειστικότητας 90 ημερών για να μελετήσουν τη συμφωνία, ανακοίνωσε η MSC.


Η Ιταλική κρατική αεροπορική εταιρεία, η οποία άρχισε να πετά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αναζητά έναν μετοχικό εταίρο και έχει ξεκινήσει άτυπες συνομιλίες με ορισμένους πιθανούς μνηστήρες, στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρός της αυτόν τον μήνα.
Η MSC είπε ότι το ενδιαφέρον για την ITA προήλθε από "τη δυνατότητα ενεργοποίησης θετικών συνεργειών ... τόσο στον τομέα των φορτίων όσο και στον τομέα των επιβατών".
Εάν η ιταλική κυβέρνηση δώσει το πράσινο φως, το διοικητικό συμβούλιο της ITA Airways θα εξετάσει λεπτομέρειες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σε μελλοντική συνάντηση και θα αποφασίσει να προχωρήσει σε αποκλειστικές συνομιλίες με τους δύο εταίρους, ανέφερε πηγή προσκείμενη στο θέμα.σ’υμφωνα με το Reuters.
Μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου ITA έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου.
Η MSC είπε ότι και η Lufthansa θα αποφασίσουν για την ανάμειξή τους στη συμφωνία αφού μελετήσουν τα οικονομικά στοιχεία της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter