Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέο μεταπτυχιακό στην Θεσσαλονίκη: Ναυτιλιακά και Διοίκηση Λιμένων

0Θεοφάνης

Tο Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του CITY College, University of York Europe Campus στη Θεσσαλονίκη οργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση (Online Info Session) για το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα προσφέρει στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Λιμένων (MSc in Port & Shipping Management) από το νέο ακαδημαϊκό έτος (2021-22) στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί online την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 στις 17.30 με ομιλητή τον Δρ. Σωτήριο Θεοφάνη, Ακαδημαϊκό Διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Shipping & Port Management και Professor of Practice στο CITY College Europe Campus.
Το νέο αυτό μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρέχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη ναυτιλία, τα λιμάνια και την εφοδιαστική εμπορευματικών μεταφορών, προσφέροντας έτσι στους φοιτητές βαθιά γνώση και κατανόηση (τόσο από ακαδημαϊκή όσο κι από επιχειρηματική άποψη) του παγκόσμιου εμπορίου και των συνολικών αναγκών της αλυσίδας μεταφορών και εφοδιασμού, με βάση τις απαιτήσεις της αγοράς.
Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και των λιμένων (πχ. διεθνές εμπόριο, ναυτιλιακά, logistics, εφοδιαστική αλυσίδα, εισαγωγές-εξαγωγές, κά.), για να ανταποκριθούν σε ένα δυναμικό και περίπλοκο περιβάλλον, όπως αυτό της ναυτιλίας και των μεταφορών. Τη στιγμή αυτή ο συγκεκριμένος χώρος έχει μεγάλη ζήτηση εξειδικευμένων στελεχών, τόσο στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και διεθνώς.
Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Shipping & Port Management είναι o Δρ. Σωτήρης Θεοφάνης, καταξιωμένο υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος με διεθνή αναγνώριση και πολυετή εμπειρία στους τομείς των Εμπορευματικών Μεταφορών, της Εφοδιαστικής και των Λιμένων. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», ενώ παράλληλα έχει και σημαντική πορεία στον ακαδημαϊκό χώρο.
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Shipping & Port Management απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ ή αντίστοιχου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Προσφέρεται στα αγγλικά και μπορεί να ολοκληρωθεί είτε σε 1 χρόνο (full time) είτε σε 2 χρόνια (part time).
Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του CITY College αποκτούν το πτυχίο του Πανεπιστημίου του York (133o στον κόσμο –Times Higher Education – THE 2021) που απονέμεται απευθείας από το βρετανικό πανεπιστήμιο. Το πτυχίο έχει επαγγελματική ισοδυναμία στην Ελλάδα, και οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο MSc in Shipping & Port Management που θα προσφέρει το CITY College, University of York Europe Campus στη Θεσσαλονίκη.
Το CITY College, University of York Εurope Campus είναι η φυσική παρουσία του Πανεπιστημίου του York στην Ευρώπη και αναπόσπαστο τμήμα του. Είναι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με κέντρο τη Θεσσαλονίκη και προγράμματα σε 8 χώρες, με διεθνή χαρακτήρα που παρέχει στους φοιτητές του την φοιτητική και εκπαιδευτική εμπειρία, τα προγράμματα σπουδών και την παράδοση ενός διακεκριμένου βρετανικού Πανεπιστημίου.
Το βρετανικό Πανεπιστήμιο του York είναι ένα από τα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, με εξαιρετική ποιότητα διδασκαλίας (Χρυσή Διάκριση Gold TEF) και καινοτόμο ερευνητικό έργο. Κατατάσσεται ανάμεσα στα 150 καλύτερα πανεπιστήμια στη Βρετανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο (133ο στον κόσμο, The Times Higher Education – THE 2021). Είναι μέλος του Russell Group που εκπροσωπείται από 24 εξέχοντα βρετανικά πανεπιστήμια που διακρίνονται για την έρευνα και την ποιότητα των σπουδών τους.
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 2310 224026 york.citycollege.eu

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter