Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ασιάτες εφοπλιστές: Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών

asianshipowners

Η Ένωση Εφοπλιστών τη Ασίας (Asian Shipowners’ Association -ASA) πραγματοποίησε την 30η Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 18 Μαΐου 2021 και στο επίκεντρο τη συνάντησης βρέθηκαν οι δυσκολίες στις αλλαγές πληρωμάτων λόγω της πανδημίας COVID-19 και τον εμβολιασμό των ναυτικών.


Ο κ. Tadaaki Naito, πρόεδρος της ASA είπε ότι η Ένωση εκτιμά ιδιαίτερα το ψήφισμα A / 75 / L37 του περασμένου Νοεμβρίου του ΟΗΕ σχετικό με τον χαρακτηρισμό των ναυτεργατών ως «Key worker» και τόνισε ότι θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για να εμπεδωθεί μεταξύ των χωρών.
Επίσης ιδιαίτερης σημασίας είναι το ζήτημα του εμβολιασμού των ναυτικών. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ναυτικών της ASA, κ. Han Chao, δήλωσε: «Τώρα είναι η ώρα που ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει τη σημασία των ναυτικών που είναι ήρωες και εκτίθενται σε κάθε είδους αντιξοότητες για να διατηρήσουν την λειτουργία του παγκόσμιο εμπόριο. Προέτρεψε όλες τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών παρέχοντας στους ναυτικούς πρόσβαση στον εμβολιασμό COVID-19 το συντομότερο δυνατό.
Επίσης η ASA τάχθηκε κατά της ρήτρας «no crew change» που προσπαθούν να επιβάλουν οι ναυλωτές οι οποίοι στα λόγια τάσσονται υπέρ των ναυτικών όπως αναφέρει η ένωση των ασιατών εφοπλιστών
Τέλος συζητήθηκαν ακόμη τα προβλήματα συμφόρησης στο παγκόσμιο εμπόριο, η συνθήκη ανακύκλωσης των πλοίων του Χονγκ Κονγκ κ.α.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter