Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

X-gas: Δεξαμενόπλοια ειδικών καθηκόντων από την KNUD E. HANSEN

0xgas

Το X-gas είναι μια σειρά καινοτόμων και μη συμβατικών δεξαμενόπλοιων υγροποιημένου αερίου / φυσικού αερίου μεσαίας χωρητικότητας που σχεδιάστηκαν από την KNUD E. HANSEN. Ο εμβληματικός σχεδιασμός του έργου είναι ένα πλοίο 126,5 μέτρων συνολικής χωρητικότητας φορτίου 9.000 κυβικών μέτρων, χωρισμένο σε δύο δεξαμενές τύπου C. Η πλατφόρμα, ωστόσο, είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη και μπορεί να προσαρμοστεί για να φιλοξενήσει μια σειρά από χωρητικότητες δεξαμενών, καθώς και διάφορα συστήματα περιορισμού, συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενών μεμβράνης.
Το πιο μοναδικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας αερίου X είναι ένα χαμηλού προφίλ, μπροστινό κατάστρωμα. Αυτό επιτρέπει στο σκάφος να προσεγγίζει με ασφάλεια και να εφοδιάζει κρουαζιερόπλοια τραβώντας τις εξαρτήσεις πλήρωσης με σωσίβιες λέμβους. Αυτό ελαχιστοποιεί επίσης την ανάγκη για έρμα κατά τη μεταφορά φορτίου, μειώνοντας έτσι το λειτουργικό κόστος. Τέλος, το μπροστινό κατάστρωμα επιτρέπει μεγαλύτερες δεξαμενές φορτίου χωρίς να εμποδίζει την ορατότητα της γέφυρας.
Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι μια πρύμνη «ενεργειακή αποβάθρα» που επιτρέπει στο σκάφος να παρέχει εμπορευματοκιβώτια φορτωμένα με καύσιμα ή αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια σε ένα δοχείο υποδοχής. Επιτρέπει επίσης στο σκάφος να παρέχει πλήρως φορτισμένες τράπεζες μπαταριών σε απομακρυσμένες τοποθεσίες στην ξηρά, όπου η τρέχουσα υποδομή δεν επιτρέπει την παροχή επαρκούς ισχύος.
Μέσω του έργου X-gas, η KNUD E. HANSEN έχει αξιοποιήσει την τεράστια εμπειρία και τη φήμη της για το σχεδιασμό πρωτοποριακών, ενεργειακά αποδοτικών πλοίων για τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας που θα υποστηρίζει καθαρότερη ενέργεια για τις μελλοντικές γενιές. Η KNUD E. HANSEN επεκτείνει ήδη την πλατφόρμα αερίου Χ για να φιλοξενήσει καύσιμα μηδενικών εκπομπών, όπως υγρό και συμπιεσμένο υδρογόνο, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση σε αυτόν τον τομέα.
Τα κύρια στοιχεία του σκάφους αναφοράς είναι τα εξής: Μήκος (συνολικά) 126,5μέτρα, πλάτος (διαμορφωμένο) 20,5 μέτρα, βύθισμα σχεδιασμού 5,25 μέτρα, ταχύτητα υπηρεσίας 13 κόμβοι, Ice Class 1A, Deadweight 4.775 τόνοι, χωρητικότητα LNG 9.000 κυβικά μέτρα και πλήρωμα 16 άτομα

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter