Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύγκρουση πολεμικού πλοίου με εμπορικό έξω από το Λιμάνι του Πειραιά (up date)

polemi

Σύγκρουση εμπορικού πλοίου με πολεμικό πλοίο σημειώθηκε έξω απο το λιμάνι του Πειραιά.

Από την συγκρουση σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο ναρκοθηρευτικό "Καλλιστώ" (το πολεμικό πλοίο) έπειτα από τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ. Επίσης τουλάχιστον δύο άτομα από το πολεμικό πλοίο έχουν  τραυματιστούν ελαφρά και περισυλλέγησαν από τη θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πως έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το "Καλλιστώ" με 27 άτομα πλήρωμα έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Και στα δύο πλοίο έχουν προκληθεί υλικές ζημιές. Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Ρυμούλκηση

Ξεκίνησε πριν από λίγο η ρυμούλκηση του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ», στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ έξω από το λιμάνι του Πειραιά.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.
Το «Καλλιστώ» έχει πάρει κλίση λόγω της εισροής υδάτων, ωστόσο η κατάστασή του είναι πλέον σταθερή και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Υπό διερεύνηση τα αίτια του ατυχήματος

Υπό διερεύνηση είναι τα αίτια του ατυχήματος που σημειώθηκε το πρωί σήμερα. Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πλωτάρχης Νίκος Κοκκάλας αναφέρθηκε στο ατύχημα και τις ενέργειες που έγιναν για την περισυλλογής των ναυτικών του «Καλλιστώ». Όπως ανέφερε ο κ. Κοκκάλας, τα μέλη του πληρώματος περισυλλέχθηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι δύο τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά με σκάφος, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Επί του ναρκοθηρευτικού πλοίου, το οποίο ρυμουλκήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυστάθμου Σαλαμίανας, παρέμεινε ο κυβερνήτης του, καθώς και άλλα μέλη του πληρώματός του. Πρόσθεσε επίσης ότι από τη σύγκρουση προκλήθηκε ελεγχόμενη θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενεργοποιήθηκαν τα τοπικά σχέδια αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης των καθ' ύλην αρμόδιων Λιμενικών Αρχών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter