Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π. Τσάκος: «Η θάλασσα κυλάει ανόθευτη στο αίμα των Ελλήνων»

0Τσάκος

Τον ορατό κίνδυνο να αποθαρρυνθούν οι νέοι που σκοπεύουν να κάνουν καριέρα στο ναυτικό επάγγελμα εξ αιτίας της «συμπεριφοράς» των κρατών σε παγκόσμια κλίμακα έναντι των ναυτικών στην εποχή της πανδημίας κατέδειξε ο καπτ. Παναγιώτης Τσάκος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών επιτυχούς πλεύσης του TSAKOS GROUP ο κ. Τσάκος , στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο μείζονος σημασία θέμα που απασχολεί σήμερα τη ναυτιλιακή κοινότητα με τα «παγιδευμένα» στα πλοία πληρώματα εξ αιτίας των μέτρων που εφαρμόζουν οι χώρες στην προσπάθειά τους να ανασχέσουν την επέλαση της πανδημίας. Προτάσσοντας τον κίνδυνο να αποθαρρυνθούν οι νέοι τόνισε ότι η ναυτιλία κινδυνεύει όπως και οι διεθνείς εμπορικές συναλλαγές υπενθυμίζοντας ότι το παγκόσμιο εμπόριο, κατά κύριο λόγο στηρίζεται στα πλοία. Πρέπει να καταδείξουμε, συνέχισε, το θέμα καθώς πέραν των «παγιδευμένων» στα πλοία ναυτικών που έχουν ξεπεράσει τα οριζόμενα από τις συνθήκες που διέπουν τη ναυτιλία υπάρχουν και οι «παγιδευμένοι» στην ξηρά ναυτικοί οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα είχαν μπαρκάρει και σκατζάρει τους συναδέλφους τους. Στο σημείο αυτό κ. Τσάκος υπενθύμισε ότι για τους «παγιδευμένους» στην ξηρά ναυτικούς , που επί της ουσίας είναι άνεργοι, δεν υπήρξε καμία πρόνοια έναντι των άλλων εργαζόμενων που απασχολούνται στην ξηρά οι οποίοι επιδοτήθηκαν αποκαλύπτοντας έτσι μία ακόμη πτυχή του όλου ζητήματος. Η αναφορά του στη σύσκεψη του Λονδίνου όπου μεταξύ των δεκατριών χώρων και η Ελλάδα συνυπέγραψαν κοινή δήλωση για την διευκόλυνση της αλλαγής των πληρωμάτων ο κ. Τσάκος είπε ότι η κίνηση αυτή, που έγινε με πρωτοβουλία της Βρετανίας, δεν αρκεί καθώς το πρόβλημα επί της ουσίας παραμένει. Σε ερώτηση του “theseanation” για την αναφορά του στους “key workers” και την εν συνεχεία αναφορά που έγινε στην σύσκεψη του Λονδίνου ο κ. Τσάκος τόνισε ότι δεν έχει γίνει όσο θα έπρεπε κατανοητός ο ρόλος του ναυτικού από την κοινωνία, επανέλαβε τους κινδύνους αποθάρρυνσης των νέων για το ναυτικό επάγγελμα και ζήτησε να τιμήσουν, αρχής γενομένης, απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους ναυτικούς σε κάθε ευκαιρία όπως συμβαίνει για άλλες κατηγορίες εργαζόμενων για να τονωθεί το ηθικό τους αλλά και για να γίνει γνωστότερος ο ρόλος τους στην κοινωνία. Σαφέστατα μεταξύ των άλλων στην χθεσινή εκδήλωση, καταδείχθηκαν και οι κίνδυνοι από την ψυχική και σωματική κόπωση των «παγιδευμένων» πληρωμάτων, ενώ σε ζωντανές συνδέσεις με τις γέφυρες πλοίων του Ομίλου που πλέουν ανά τον κόσμο οι παριστάμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία «από πρώτο χέρι» να κατανοήσουν πτυχές του προβλήματος.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter