Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κίνδυνος απώλειας εμπορευματοκιβωτίων σε ρότες της Β. Θάλασσας

0κουτί θαλασσα

Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας αποκάλυψε ότι οι θαλάσσιες διαδρομές πάνω από τα νησιά Wadden κατά τη διάρκεια βορειοδυτικών καταιγίδων αποτελούν κίνδυνο για μεγάλα, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Πάνω από τα νησιά Wadden υπάρχουν δύο διεθνώς καθορισμένες θαλάσσιες διαδρομές, μια βόρεια και μια νότια διαδρομή, εξήγησε το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας σε έκθεσή του.
Από την έρευνα του Ολλανδικού Συμβουλίου Ασφαλείας προέκυψε ότι ένας συνδυασμός ορισμένων φαινομένων σημαίνει ότι τόσο στις νότιες όσο και στις βόρειες θαλάσσιες οδούς υπάρχει κίνδυνος απώλειας εμπορευματοκιβωτίων.
Στη βόρεια διαδρομή υπάρχει κίνδυνος ακραίων κινήσεων όταν έρχονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα και στην ρηχή νότια διαδρομή υπάρχει ο κίνδυνος προσάραξης λόγω του συνδυασμού κάθετων και οριζόντιων κινήσεων των πλοίων.
Η έρευνα κατέληξε σε διάφορες συστάσεις, με κυριότερη εκείνη που κάνει λόγο για ολοκληρωμένη προσέγγιση από τα εμπλεκόμενα μέρη τον τομέα της ναυτιλίας εμπορευματοκιβωτίων, τον ΙΜΟ και την Ολλανδική κυβέρνηση.
Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη να δοθούν στην ολλανδική ακτοφυλακή τα καθήκοντα, οι αρχές και οι πόροι που χρειάζεται για την παρακολούθηση των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, έτσι ώστε τα πλοία να μπορούν να πλέουν με ασφάλεια πέρα από τα νησιά Wadden σε όλες τις συνθήκες κύματος και καιρού. Αυτό περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας περιοχής VTS.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter