Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρέμβαση ΥΝΝΠ ζητά η ΕΕΝΜΑ για ένταξη στα μέτρα στήριξης

bulk ships 000

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) με έγγραφο της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη καθώς και τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ενημέρωσε ότι ο κορωνοϊός έπληξε σημαντικά και τα πλοία της ΝΜΑ, που δραστηριοποιούνται στις εσωτερικές μεταφορές βασικών προϊόντων και καυσίμων στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά.
Η σημαντική μείωση του μεταφορικού έργου έχει ως αποτέλεσμα ικανός αριθμός πλοίων να παραμένουν σε διάφορα λιμάνια της χώρας χωρίς ναύλο και να υπόκεινται τόσο τις επιβαρύνσεις από τα υψηλά λιμενικά τέλη όσο και από το υψηλό μισθολογικό κόστος, αφού δεν γίνονται απολύσεις για λόγους ασφάλειας των πλοίων και της ναυσιπλοΐας.
Στα πλαίσια αυτών των δεδομένων και για να μη γίνει διακοπή της μεταφορικής αλυσίδας, η ΕΕΝΜΑ ζητά την υπαγωγή των ναυτιλιακών εταιρειών των πλοίων αυτών, στα μέτρα στήριξης του ΥΝΑΝΠ.
Όπως αναφέρει, η μη συμπερίληψη των εταιρειών θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για αυτές, αφού δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις προαναφερθείσες σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις και κατά συνέπεια θα διαταραχθεί η αλυσίδα των εσωτερικών μεταφορών στη χώρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter