Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Tο Ευρωπαϊκό Έργο MELTEMI απόκτησε καινούριο Εκθεσιακό Κέντρο Ενημέρωσης στη Χίο

0meltemi header

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος MELTEMI, ανακοινώνουν πως τον Ιανουάριο 2020 ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Εκθεσιακού Κέντρου Ενημέρωσης Πολιτών και Επισκεπτών στο νησί της Χίου.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της δράσης, το Εκθεσιακό Κέντρο Ενημέρωσης ανοίγει τις πόρτες του στο ενδιαφερόμενο κοινό, όπου οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα, τους τρόπους συμμετοχής τους σε αυτό, αλλά και να προμηθεύονται διαθέσιμο πληροφοριακό υλικό.
Η έδρα του Εκθεσιακού Κέντρου θα είναι στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» (Μιχ. Λιβανού 51), αλλά θα εμφανίζεται και σε άλλα σημεία της πόλης, με απώτερο στόχο τη μέγιστη δυνατή ενημέρωση όλων των πολιτών της Χίου.
Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan – Mediterranean.’ Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter