Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Propeller Club και Moore συνδιοργάνωσαν το 8ο ετήσιο σεμινάριο λειτουργικού κόστους των πλοίων

0Κωσταντίνου

Η 8η ετήσια παρουσίαση Ship Operation Moore-Propeller πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Yacht Club του Πειραιά. Όπως και κάθε άλλη χρονιά, την εκδήλωση παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον μέλη του ναυτιλιακού κλάδου.

Ο κεντρικός άξονας του σεμιναρίου ήταν η παρουσίαση του νέου Moore Maritime Index (ΜΜΙ), ενός σημαντικού καινοτόμου εργαλείου που αναπτύχθηκε από τη Moore, επιτρέποντας στους πλοιοκτήτες να λαμβάνουν καλύτερες στρατηγικές και επιχειρησιακές αποφάσεις μέσω της καλύτερης κατανόησης της συγκριτικής οικονομικής απόδοσης των πλοίων τους.

Μετά το καλωσόρισμα του κ. Κωστή Φραγκούλη, Προέδρου του Propeller Club, την εκδήλωση άνοιξε η Γενική Γραμματέας του Club, κα. Δανάνη Μπεζαντάκου.

Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου, Moore Global Maritime Leader, έκανε μια λεπτομερή επίδειξη αυτού του νέου on line εργαλείου. O κος. Κωνσταντίνου είπε χαρακτηριστικά πως το μεγαλύτερο και πιο ουσιαστικό πλεονέκτημα του ΜΜΙ, είναι ότι δεν πρόκειται για έναν απλό απολογισμό εξόδων και δαπανών, αλλά για ένα στρατηγικό εργαλείο που βοηθάει τον χρήστη να κατανοήσει πώς συμπεριφέρονται τα έξοδα και συνεπώς πώς μπορεί να τα διαχειριστεί και ελέγξει.

Ακολούθησε ο Δρ. Ιωάννης Λαγούδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, o oποίος μίλησε για τη χρησιμότητα του Moore Maritime Index στο σύγχρονο ναυτιλιακό management. Tόνισε πως το MMI είναι ένα δυναμικό και ευέλικτο σύστημα που επιτρέπει στο χρήστη να λαμβάνει στρατηγικές και λειτουργικές αποφάσεις αναφορικά με θέματα διαχείρισης πλοίων, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο χάρη στο σχεδιασμό του ΜΜΙ, όσο και στην ποιότητα των στοιχείων που διαθέτει τα οποία απαρτίζονται από ελεγκτικά ελεγμένα δεδομένα (audited data).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση από ειδικούς της ναυτιλιακής κοινότητας. Στο panel συμμετείχαν οι κ.κ: Βασίλης Μαντζαβίνος-UNICREDIT BANK AG, Σεμίραμις Ασημακοπούλου-SIGNAL GROUP, Δημήτρης Ιωάννου-PARALLAX BROKERS, Δωροθέα Ιωάννου - THE AMERICAN CLUB (Γραφείο Πειραιά), Δημήτριος Ματθαίου- ARCADIA SHIPMANAGEMENT Co Ltd, Γεώργιος Σουράβλας-LOAD LINE MARINE AE και ο Πάνος Κουρκούντης - SEA TRADERS AE

Το Moore Maritime Index είναι διαθέσιμο χωρίς κόστος για εγγεγραμμένους χρήστες στη διεύθυνση https://www.moore-index.com.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter