Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρουσιάσεις του American Club για υπηρεσίες αλληλασφάλισης και σταθερών ασφαλίστρων

0Piraeus Group

Το American Club έκανε πρόσφατα παρουσιάσεις στα μεγάλα κέντρα της ναυτιλιακής αγοράς που εδρεύουν τα μέλη του, οι μεσίτες και άλλοι φίλοι και υποστηρικτές στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Η συγκέντρωσή στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε στο Trinity House στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ η εκδήλωση στην Αθήνα έλαβε χώρα στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στον Πειραιά στις 5 Δεκεμβρίου.
Οι παρουσιάσεις παρείχαν ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων πληροφοριών σχετικά με τις υπηρεσίες αλληλασφάλισης και σταθερών ασφαλίστρων του Club. Περιέγραψαν επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις στην American Hellenic Hull Insurance Company, Ltd., θυγατρική του Club με έδρα την Κύπρο, η οποία είναι κύρια πάροχος ασφάλισης κινδύνων σκάφους και μηχανής και κινδύνων πολέμου, με ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο διεθνών πελατών υψηλής ποιότητας.
Όσοι παρευρέθηκαν και στις δύο εκδηλώσεις ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες αποφάσεις του Club σχετικά με τα συμπληρωματικά ασφάλιστρα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση του ισολογισμού και την εξομάλυνση των βασικών οικονομικών δεικτών. Για την ανανέωση συμβολαίων ασφάλισης του
2020, μολονότι δεν επιδιώκεται γενική αύξηση ασφαλίστρων από το Club, το διοικητικό συμβούλιο αναμένει ότι θα σημειωθεί ετήσια αύξηση της τιμολόγησης των κινδύνων για το 2020 που θα αντικατοπτρίζει τη μελλοντική έκθεση του Club. Η πολιτική αυτή είχε στόχο να συμπεριλάβει όχι μόνο την ανάγκη αύξησης της ταμειακής ροής, αλλά επίσης, όπως θα μπορούσαν να υπαγορεύσουν μεμονωμένες περιπτώσεις, τις μεταβολές των απαλλαγών ή/ και άλλων όρων της ασφάλισης.
Η Eagle Ocean Marine, το προϊόν προκαθορισμένου ασφαλίστρου του American Club που απευθύνεται στους χειριστές μικρότερων πλοίων στις τοπικές και περιφερειακές εμπορικές συναλλαγές, συνέχισε να παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη και αξιοσέβαστη κερδοφορία. Με φόντο τις αναταραχές των τελευταίων χρόνων μεταξύ άλλων ασφαλιστικών φορέων σε αυτό τον τομέα, η Eagle Ocean Marine θεωρήθηκε ευρέως ως καταφύγιο αναγνωρισμένης ποιότητας σε όσους αναζητούν υψηλό πρότυπο κάλυψης και εξυπηρέτησης
Εξηγώντας το ιστορικό των πρόσφατων εξελίξεων στην American Hull Insurance Company Ltd., ο Διευθύνων Σύμβουλος της, κ. Ηλίας Τσακίρης, επεσήμανε τη σταθερή ανάπτυξη του επιχειρηματικού της σχεδίου, το οποίο συνέχισε να βλέπει μια διευρυμένη πελατειακή βάση και αυξανόμενες τιμές ασφαλίστρων. Οι σκληρές συνθήκες της αγοράς τους τελευταίους δώδεκα μήνες είχε δώσει περαιτέρω άνοδο στην οικονομική ανάπτυξη του American Hellenic Hull και κυρίως, στην αύξηση της κερδοφορίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αυτό ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι τόσο για τον ίδιο τον ασφαλιστή του σκάφους και μηχανής, όσο και για τη συμβολή του στην επιχείρηση του American Club. Υπάρχει κάθε λόγος να περιμένουμε τη συνέχιση της επιτυχίας το 2020 και μετά.
Έπιπλέον, ο κ. Vince Solarino, Πρόεδρος και Επιχειρησιακός Διευθυντής (COO) της SCB Inc., διαχειρίστριας εταιρείας του American Club και η κα Δωροθέα Ιωάννου, Γενική Εμπορική Διευθύντρια της SCB, περιέγραψαν τις πρόσφατες επιχειρησιακές αλλαγές που έγιναν στα γραφεία της εταιρείας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων τους μέσω της αναδιοργάνωσης των υπαρχόντων ανθρωπίνων πόρων, της πρόσληψης νέων ταλαντούχων επαγγελματιών τόσο στα κεντρικά γραφεία, όσο και στα κατά τόπους παραρτήματα της εταιρείας, καθώς και άλλων πρωτοβουλιών με στόχο τη διασφάλιση της επιτυχίας στα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Joe Hughes Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SCB Inc., τόνισε ότι το 2020 θα σηματοδοτήσει την 25η επέτειο της εφαρμογής, από το 1995, της στρατηγικής για ανάπτυξη και διαφοροποίηση του American Club με τίτλο Vision 2000. Στα χρόνια που μεσολάβησαν και μετά από αρκετούς επιχειρηματικούς κύκλους, το Club έχτισε με επιτυχία την παρουσία του στην αγορά καθώς και ένα φάσμα ικανοτήτων σημαντικά μεγαλύτερων από εκείνων που διέθετε όταν ξεκίνησε η στρατηγική. Αυτό προμηνυύει ένα πολύ θετικό μέλλον.
Στην ανάλυση των τάσεων της αγοράς που επηρεάζουν όχι μόνο την P&I ασφάλιση, αλλά και την αγορά σαν σύνολο, ο κ. Hughes είπε ότι ο περιορισμός των πολύ μεγάλων απαιτήσεων των τελευταίων χρόνων έλαβε τέλος. Η επιδείνωση των ασφαλίστρων συνέχισε να αποτελεί πρόκληση για τα επιχειρησιακά αποτελέσματα, ενώ οι αποδόσεις των επενδύσεων για το 2019 – τουλάχιστον για το American Club – θα δοκιμαζόταν από μια όχι και τόσο θετική προοπτική για το 2020.
Ο κ. Hughes πρόσθεσε: “Μια επιτακτική ανάγκη έχει δημιουργηθεί για τη σωστή εξισορρόπηση της τιμολόγησης του κινδύνου και της έκθεσης σε αυτόν. Με την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά των Lloyd’s και τις υφιστάμενες αλλαγές σε όλους τους τομείς, φαίνεται ότι ο κλάδος της ναυτασφάλισης βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Πράγματι, τους τελευταίους 12 μήνες, οι αναταραχές της αγοράς έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε μια κατάσταση ρευστότητας. Αλλά, όπως κι αν αυτό χαρακτηριστεί, δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ότι αυτές οι αναταραχές προμηνύουν εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον.
Το American Club έχει πετύχει πολλά τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς του και πολλές ευκαιρίες βρίσκονται μπροστά. Το Club, η Eagle Ocean Marine και το American Hellenic Hull είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν ένα νέο επιχειρηματικό τοπίο, η Eagle Ocean Marine ως καταφύγιοαναγνωρισμένης ποιότητας στον τομέα του και το American Hellenic Hull ενισχυμένο από την αυξανόμενη κερδοφορία και τις εξαιρετικές προοπτικές του. Πάνω απ’ όλα, η εξυπηρέτηση των μελών του, των ασφαλιζομένων, των μεσιτών και των πολλών άλλων ενδιαφερομένων μερών στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα θα είναι υψίστης σημασίας. Η διατήρηση αυτής της προσδοκίας θα παραμείνει μια κρίσιμη επιτακτική ανάγκη. «Παρά τις πρόσφατες προκλήσεις και τις μελλοντικές αναπόφευκτες προκλήσεις, το Club, η Eagle Ocean Marine και το American Hellenic Hull δικαιολογημένα προσβλέπουν σε εξαιρετικές προοπτικές για αξεπέραστες δυνατότητες σε όλους τους τομείς καθώς ο κλάδος εξελίσσεται στα επόμενα χρόνια.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter