Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ι. Πλακιωτάκης στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link “Invest in Greece” : Μεγάλες οι επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η ναυτιλιακή, παραναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία της Ελλάδος

0plakiwtakis3

Τις προοπτικές και τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η ναυτιλιακή, παραναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία της Ελλάδος, υπό το πρίσμα της συνεχούς βελτίωσης των οικονομικών δεικτών της εθνικής οικονομίας που έχει επιτύχει η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας – ως κεντρικός ομιλητής – στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link “Invest in Greece”, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 9 Δεκεμβρίου 2019.


Ο κ. Πλακιωτάκης στην διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στη δυναμική της ναυτιλίας των Ελλήνων, της ισχυρότερης ναυτιλίας του πλανήτη, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και στην πολυεπίπεδη προσφορά της στο παγκόσμιο εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία. Επίσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ της (cluster, εταιρίες, πλοία, απασχόληση), καθώς και για την συνεισφορά της στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδος. Ταυτόχρονα, κατέγραψε τις βασικές αρχές που διέπουν την λειτουργία της, σε διεθνές επίπεδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης παγκόσμιων και όχι περιφερειακών λύσεων στα μείζονα ζητήματα που την απασχολούν, όπως η κλιματική αλλαγή, η κυβερνοασφάλεια, η προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, κ.α.

Συνάντηση Ξένων Θεσμικών Επενδυτών με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές μια μοναδική δυνατότητα δικτύωσης μέσα από περισσότερα από 100 one-to-one meetings με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες, καθώς και με μέλη της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης. Σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν το Συνέδριο, διοργανώθηκαν δύο group sessions για τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο καθένας αναφέρθηκε σε θέματα του χαρτοφυλακίου του και του ενδιαφέροντος των επενδυτών.
Επιπλέον, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποίησαν μια σειρά από one-to-one meetings με επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter