Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ι. Πλακιωτάκης: Η ναυτιλία χρειάζεται παγκόσμιες και όχι περιφερειακές λύσεις στα προβλήματά της

0plakiwtakis3

Τις προοπτικές και τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η ναυτιλιακή, παραναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία της Ελλάδος, υπό το πρίσμα της συνεχούς βελτίωσης των οικονομικών δεικτών της εθνικής οικονομίας που έχει επιτύχει η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα παρουσιάσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας – ως κεντρικός ομιλητής – στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link “Invest in Greece”, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη στις 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17.00 τοπική Νέας Υόρκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης στην διάρκεια της ομιλίας του θα αναφερθεί διεξοδικά στη δυναμική της ναυτιλίας των Ελλήνων, της ισχυρότερης ναυτιλίας του πλανήτη, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και στην πολυεπίπεδη προσφορά της στο παγκόσμιο εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία.
Επίσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα δώσει αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ της (cluster, εταιρίες, πλοία, απασχόληση), καθώς και για την συνεισφορά της στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδος.
Ταυτόχρονα, θα καταγράψει τις βασικές αρχές που διέπουν την λειτουργία της, σε διεθνές επίπεδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης παγκόσμιων και όχι περιφερειακών λύσεων στα μείζονα ζητήματα που την απασχολούν, όπως η κλιματική αλλαγή, η κυβερνοασφάλεια, η προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, κ.α..

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter