Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος στην Τουρκία

0Foto1.r

Κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 05 Οκτωβρίου 2019 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής Υποναυάρχου (L.H.) Ahmet Kedir , με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο Ακτοφυλακών.
Στην επίσημη συνάντηση των Αρχηγών των δύο Ακτοφυλακών που πραγματοποιήθηκε την 02-10-2019 στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Καραγεώργος, ο Διευθυντής Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων Πλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Τζαμουράνης και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Αξιωματικός Σύνδεσμος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Τουρκία, καθώς και εκπρόσωπος από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα.
Κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από στελέχη των δύο Ακτοφυλακών σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε, με αμοιβαία ικανοποίηση, η βελτίωση της διμερούς συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ συμφωνήθηκε και υπογράφηκε μεταξύ των δύο Αρχηγών, κείμενο “Agreed Minutes”, στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά μέτρων για την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των δύο Ακτοφυλακών.
Επίσης ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης και η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν στην Άγκυρα και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Mehmet Ersoy.
Ανάλογα θέματα μεταναστευτικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν την 03 και 04-10-2019 κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διοίκησης Μαρμαρά της Τουρκικής Ακτοφυλακής που έχει ως έδρα την Κωνσταντινούπολη, όπου την 04-10-2019 έλαβε χώρα αναλυτική ενημέρωση και επίσκεψη σε σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής από τον Επικεφαλής αυτής Captain (N) Tayfun Pasaoglou, παρουσία του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής Υποναυάρχου (L.H.) Ahmet Kendir.
Εκτιμάται ότι τόσο οι επισκέψεις όσο και τα αποτελέσματα των συναντήσεων έχουν ιδιαίτερα προστιθέμενη αξία για την συνεργασία των Ακτοφυλακών των δύο χωρών, η οποία έχει ως βάση της, τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και εμπιστοσύνης.
Στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων των δύο Ακτοφυλακών, κατά τη διάρκεια της αποστολής, πραγματοποιήθηκαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, ενώ την 05-10-2019 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και η Ελληνική Αντιπροσωπεία επισκέφτηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter