Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΔΑΛ: Απομακρύνθηκε το εγκαταλελειμμένο ιπτάμενο δελφίνι ΤΑΡΤΙ

TARTI 1 300x225

Για σχεδόν μια δεκαετία το εγκαταλελειμμένο ιπτάμενο δελφίνι ΤΑΡΤΙ και ρύπαινε τη θάλασσα στη Σαλαμίνα και εμπόδιζε την ομαλή άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των παρακείμενων ναυπηγείων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων.


Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι : "Για σχεδόν μια δεκαετία οι «υπεύθυνοι» περνούσαν από δίπλα και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ο Ν. 2881/2001 εφαρμόστηκε ελάχιστες φορές από οργανική μονάδα του ΥΝΑΝΠ. Οι υπόλοιποι «αρμόδιοι» ασχολούνταν κυρίως με τα «φιλέτα» που πήγαιναν Τουρκία συνήθως με πολύ ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους. Όμως το ΤΑΡΤΙ δεν ήταν από τα «φιλέτα» και κάπως έτσι ξέμεινε να χτυπά πάνω στο έμφορτο από το 2011 επικίνδυνων πετρελαιοειδών ΑΛ ΠΕΤΡΟΪΛ με αποτέλεσμα τη συχνή διαρροή πετρελαιοειδών στη θάλασσα.
Την 1/8/2019, το ΤΑΡΤΙ απομακρύνθηκε οριστικά κατόπιν ενεργειών της ΔΑΛ. Αρκετοί άνθρωποι θα κοιμηθούν λίγο πιο ήσυχοι μετά την απομάκρυνση του. Ακόμα περισσότεροι θα απολαμβάνουν το θαλάσσιο περιβάλλον με μια λιγότερη πηγή ρύπανσης με επικίνδυνα πετρελαιοειδή.
Μόνο τον τελευταίο μήνα, η ΔΑΛ έχει απομακρύνει από την περιοχή του Τύμβου Σαλαμίνας 9 ναυάγια, τα οποία για δεκαετίες έβλεπαν πολλοί «αρμόδιοι», χωρίς κανείς να κάνει το παραμικρό. Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να απομακρυνθούν και τα 64 ναυάγια από την ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας περιοχή Τύμβου Σαλαμίνας".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter