Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΥΝΝΠ: Νέα ρότα για ισχυρή ανάπτυξη

0Πλακιωτάκης

Το στίγμα της νέας ρότας του ΥΝΝΠ υπό τον Γιάννη Πλακιωτάκη δείχνει προς την κατεύθυνση της ισχυρής ανάπτυξης της ναυτιλίας της χώρας, της προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και του ανοίγματος νέων θέσεων εργασίας.

Ως γνωστόν το πρωί στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε 12 σημεία-«κλειδιά» εξειδικεύοντας ανά υπουργείο τους βασικούς στόχους
Ειδικότερα η ηγεσία του ΥΝΝΠ θα επιδιώξει να καταστεί η Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή στο παγκόσμιο ναυτιλιακό γίγνεσθαι αλλά και να παρασχεθούν κίνητρα ώστε να γίνει η ελληνική σημαία ξανά ελκυστική, πρωτίστως για τους Έλληνες πλοιοκτήτες. Να σημειωθεί ότι ο κ. Πλακιωτάκης χθες κατά την διάρκεια της τελετής παραλαβής του ΥΝΝΠ αναφέρθηκε στο εν λόγω θέμα όπως και στο θέμα της αναγκαίας προσαρμογής των πλοίων μας στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα. Στους κορυφαίους στόχους του ΥΝΝΠ περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, μέσα από βελτιωμένες σε μέσα δημόσιες σχολές που θα παρέχουν προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας, αλλά και από ανταγωνιστικές ιδιωτικές σχολές.
Όσον αφορά στην λιμενική πολιτική, στην οποία επίσης χθες αναφέρθηκε ο νέος υπουργός, στους στόχους είναι η επαρκής στελέχωση και η αναβάθμιση των υπηρεσιών τους κυρίως στην νησιωτική χώρα για την οποία θα καταρτιστεί και εφαρμοστεί ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter