Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απέπλευσε από τον Πειραιά το εκπαιδευτικό πλοίο της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής «KOJIMA»

0kojima02

Απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά, έπειτα από 5 ημέρες παραμονής, το εκπαιδευτικό πλοίο της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής «KOJIMA». Η φετινή επίσκεψη του «KOJIMA» στην Ελλάδα είναι η πέμπτη και συνέπεσε με τον εορτασμό της 120ης επετείου διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας (1899-2019).
Το εν λόγω πλοίο της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής που βρίσκεται σε εκπαιδευτικό ταξίδι διάρκειας 3 μηνών με πλήρωμα τους νέους δόκιμους αξιωματικούς που αποφοίτησαν από την Ακαδημία της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής τον Μάρτιο, έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά την περασμένη Παρασκευή, στις 21 Ιουνίου.
Την ημέρα άφιξης του «KOJIMA» στον Πειραιά, βρίσκονταν εκεί και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Κεντάρο Σονοούρα (Kentaro Sonoura), ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα γι' αυτόν το λόγο και είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό στο πλήρωμα του πλοίου «KOJIMA», επαινώντας το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα καθήκοντος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Ακολούθησε δεξίωση στο πλοίο όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του δήμου Πειραιά καθώς και εκπρόσωποι της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας, ιαπωνικών εταιρειών, πολιτιστικών φορέων και του διπλωματικού σώματος. Ο πλοίαρχος του «KOJIMA», Hironobu Tonozaki, ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Kentaro Sonoura και ο πρέσβης της Ιαπωνίας Γιασουχίρο Σιμίζου (Yasuhiro Shimizu) απηύθυναν χαιρετισμό προς τους καλεσμένους. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης οι δόκιμοι αξιωματικοί παρουσίασαν πλευρές του ιαπωνικού πολιτισμού όπως το τζούντο, την τελετή τσαγιού κ.ά.
Ο πλοίαρχος του «KOJIMA» Hironobu Tonozaki πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο δημαρχείο Πειραιά, γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση. Ακολούθως, οι 43 δόκιμοι αξιωματικοί του «KOJIMA» ξεναγήθηκαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης καθώς και στο Μουσείο Αρχαίων Πλοίων, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία και τη σημερινή μορφή του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδος.
Το «KOJIMA» ξεκίνησε το ταξίδι του στα τέλη Απριλίου από το λιμάνι του Kure του Νομού Hiroshima της Ιαπωνίας και διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό επισκέφτηκε τα λιμάνια του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης. Έπειτα διά μέσω του Ατλαντικού εισήλθε στη Μεσόγειο και έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά. Θα συνεχίσει το ταξίδι του διά μέσου της διώρυγας του Σουέζ και θα προχωρήσει προς τον Ινδικό Ωκεανό, όπου θα επισκεφθεί τα λιμάνια της Σιγκαπούρης και του Βιετνάμ, προτού τελικά επιστρέψει στην Ιαπωνία στο λιμάνι του Kure στα τέλη Ιουλίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter