Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συρρικνώθηκαν οι παραγγελίες νεότευκτων το πρώτο τρίμηνο του 2018

naypigeia

Οι παραγγελίες πλοίων παγκοσμίως έχουν συρρικνωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 χρόνων, καθώς οι πλοιοκτήτες είναι αντιμέτωποι με την υπερπροσφορά χωρητικότητας.


Σύμφωνα με του Clarksons περί τα 3.200 πλοία, 81 εκατομμυρίων gt παραγγέλθηκαν παγκοσμίως κατά το πρώτο τρίμηνο, το χαμηλότερο μέγεθος από το 2004.
Το παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τα πρώτα στάδια της έκρηξης του ναυπηγικού κλάδου, ανέφερε ο George Warner του Clarksons Research.
Τα δεξαμενόπλοια και τα bulkers αποτελούσαν περίπου τα δύο τρίτα όλων των παραγγελιών πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με τους Clarksons, αλλά φέτος το μερίδιο τους μειώθηκε στο 42%, καθώς η μεταβλητότητα στις αγορές αργού και χύδην ξηρού φορτίου, προκάλεσε μετατοπίσεις στο θαλάσσιο εμπόριο. Αντιθέτως σε άλλους τύπους πλοίων όπως τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG), καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο των παραγγελιών.
Οι 141 μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου που παραγγέλθηκαν αντιπροσωπεύουν το 13% του συνολικού βιβλίου παραγγελιών, σε σύγκριση με μόλις 2% πριν από μία δεκαετία, δήλωσε ο κ. Warner. Οι παραγγελίες κρουαζιερόπλοιων αποτελούν επίσης ένα μεγαλύτερο μέρος του μείγματος, αποτελώντας το 12% του παγκόσμιου βιβλίου παραγγελιών, σε σύγκριση με 2% πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με τον Clarksons.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter