Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διμερής συνάντηση Φ. Κουβέλη με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας Zelmys Maria DominguezCortina

0Κούβα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου με την Πρέσβη της Κούβας Zelmys Maria Dominguez Cortina και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα. Η συνάντηση έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου . Διονύση Τεμπονέρα και υπηρεσιακών παραγόντων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας, εστιάζοντας σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και της αιτούμενης από κουβανικής πλευράς παροχής συνδρομής του ΥΝΑΝΠ στην οργάνωση του δικτύου ναυτικής εκπαίδευσης στην Κούβα.
Ειδική μνεία έγινε στην πρόσφατη υπογραφή διμερούς Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την έκδοση πιστοποιητικών επικύρωσης των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας των αξιωματικών Ε.Ν. της Κούβας. Η Πρέσβης Zelmys Maria Dominguez Cortina σημείωσε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στη ναυτιλία και το υψηλό επίπεδο των ναυτιλιακών υπηρεσιών που παρέχει, ως βάση για την αναβάθμιση των δομημένων διμερών ναυτιλιακών σχέσεων, δια της παροχής της ελληνικής τεχνογνωσίας σε θέματα ναυτιλίας και ναυτικής εκπαίδευσης προς την κουβανική πλευρά.
Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας και επεσήμανε το ενδιαφέρον για την ενίσχυση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ναυτικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της ΔΣ STCW, σημειώνοντας παράλληλα την πρόθεση υποστήριξης της ανάπτυξης του ναυτιλιακού τομέα της Κούβας, στο πλαίσιο των ενωσιακών οργάνων και υπηρεσιών (EMSA, Συμβούλιο της ΕΕ).
Η διμερής συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους για προώθηση και περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter