Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη υψηλόβαθμης Αυστριακής Αντιπροσωπείας στο Αρχηγείο του Λ.Σ.

0Austriakiantipros

Την 08-04-2019 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., επίσκεψη εργασίας πολυμελούς αντιπροσωπείας της Αυστρίας, συνοδευόμενη από την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Αθήνα κα. Andrea IKIĆ-BÖHM. Στην αντιπροσωπεία της Αυστρίας συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Υπουργείων Εξωτερικών (Federal Ministry for Europe, Integration and Foreign Affairs), Εσωτερικών (Federal Ministry of the Interior) και Άμυνας (Federal Ministry of Defence) της Αυστρίας, καθώς και στελέχη της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα. Η επίσημη αντιπροσωπεία της Αυστρίας έγινε δεκτή από τον Διευθυντή Κλάδου Β’ Υποναύαρχο Λ.Σ. Αναστασάκο Αγησίλαο καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των αρμοδίων Διευθύνσεων του Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Από πλευράς ΥΝΑΝΠ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων, της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, της Διεύθυνσης Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης και Θαλασσίων Κρατικών Μεταφορών και εκπρόσωποι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διενεργήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν σχετικές παρουσιάσεις επί θεμάτων αντιμετώπισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης και εν γένει διαχείρισης κρίσεων, επί τη βάσει της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας καθώς και των ισχυουσών Διεθνών Συμβάσεων.
Κατά τη συνάντηση εργασίας, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη σημασία ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης καθώς και της αναγκαιότητας ενημέρωσης σε περίπτωση αντίστοιχων πραγματικών περιστατικών. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Αυστρίας εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την αγαστή συνεργασία αλλά και για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter