Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

O DNV GL λανσάρει remote surveys για όλα τα πλοία

DNV GL logo tcm8 56427

Ο κορυφαίος νηογνώμονας DNV GL ανακοίνωσε σήμερα ότι όλα τα πλοία υπό την κλάση του, έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν remote surveys (επιθεωρήσεις εξ αποστάσεως) για κάποιων ειδών επιθεωρήσεων, μέσω της πλατφόρμας δεδομένων του Veracity.

Αυτό σημαίνει ότι για ένα εύρος επιθεωρήσεων, δεν θα είναι προαπαιτούμενο να ταξιδέψει ο επιθεωρητής στο πλοίο. Αντιθέτως, με τη χρήση online σύνδεσης ή video streaming συνδέσμου, μια αφοσιωμένη ομάδα remote επιθεωρητών μπορούν να παρέχουν υποστήριξη στα πλοία σε όλον τον κόσμο, με τη χρήση των σχετικών εγγράφων, εικόνων, βίντεο (ροής ή μαγνητοσκοπημένα) και καταχωρήσεων προερχόμενων από τον πελάτη και το πλήρωμα.
«Αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την αξιοποίηση της δύναμης της ψηφιοποίησης και της όλο και περισσότερο αυξανόμενης διασύνδεσης για την επίτευξη “εξυπνότερων” και πιο αποδοτικών υπηρεσιών» είπε ο Knut Orbeck-Nilssen, CEO του DNV GL-Maritime. «Τα remote surveys μας επιτρέπουν να εξοικονομήσουμε χρόνο για τους πελάτες μας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνουμε τις υπηρεσίες μας σε απαράμιλλο χρόνο ανταπόκρισης. Επιπροσθέτως, ο περιορισμός των μη αναγκαίων ταξιδιών μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα έξοδα, λιγότερη αναμονή και περισσότερο λειτουργικό χρόνο. Είχαμε μία εξαιρειτκή ανταπόκριση από τους πελάτες μας και υποστήριξη από τα μεγαλύτερα flag states. Εκτιμούμε βαθιά το feedback που λάβαμε για να μετατρέψουμε αυτό το εγχείρημα σε μια μεγάλη επιτυχία.»
Πάνω από 1000 remote surveys πραγματοποιήθηκαν στην πειραματική φάση από μονάδες του DATE (Direct Access to Technical Experts), έχοντας τη βάση τους στο Maritime Operational Centre, στο Χόβικ, μαζί με ομάδες στο Αμβούργο, στη Σιγκαπούρη, στο Χιούστον και στον Πειραιά. Ο έλεγχος της συγκεκριμένης τεχνολογίας ξεκίνησε το 2017, με τα πρώτα παραγωγικά δοκιμαστικά να λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο του 2018. Ολόκληρος ο στόλος του DNV GL έχει πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα αυτής της υπηρεσίας.
Η Scorpio Group έχει μετατραπεί σε έναν από τους πρώτους χρήστες του remote survey: «Το είδαμε σαν έναν τρόπο να εκμεταλλευτούμε την εκτενή ικανότητα του DNV GL» δήλωσε ο Group Managing Director της Scorpio Group, Francesco Bellusci. «Τώρα μπορούμε να εφαρμόσουμε τη γνώση του DNV GL οπουδήποτε βρισκόμαστε, ενώ εκ παραλλήλου συμπεριλαμβάνουμε τη δική μας τεχνογνωσία στη διαδικασία. Η εξ αποστάσεως επιθεώρηση κάνει ευέλικτη τόσο τη διαδικασία, όσο και την εμπειρογνωμοσύνη.»
«Η τεχνική μας ομάδα και η ανώτερη διοίκηση συναντήθηκαν προσφάτως με τον DNV GL στο Maritime Operational Centre της εταιρείας, στο Χόβικ και εντυπωσιάστηκαν με την παρουσίαση των υποδομών και της τεχνολογίας που υποστηρίζει την πραγματοποίηση του remote survey» είπε ο John Ramage, Chief Operating Officer της International Registries Inc. «Η Marshall Islands Registry αναγνωρίζει το remote survey ως μια καινοτόμο λύση και με μεγάλη ευχαρίστηση υποστηρίζει τον DNV GL στη βελτίωση της υπηρεσίας για τους κοινούς μας πελάτες», ολοκήρωσε.
Όταν ο πελάτης πραγματοποιεί αίτηση για επιθεώρηση μέσω του DNV GL fleet portal της πλατφόρμας Veracity, πιθανώς, για μερικούς τύπους επιθεωρήσεων, να του προταθεί από το σύστημα η επιλογή διεξαγωγής επιθεώρησης εξ αποστάσεως. Όλα αυτά τα αιτήματα επιθεώρησης αξιολογούνται από έναν remote επιθεωρητή για να επιβεβαιώσει ότι η επιθεώρηση μπορεί να ολοκληρωθεί από απόσταση. Το remote survey έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξασφαλίζει, ότι το επίπεδο της επιβεβαίωσης είναι αντίστοιχο με μία on board επιθεώρηση.
«Εκτελούμε τα remote surveys μέσω των δημοφιλών μας DATE hubs», είπε ο Knut Orbeck-Nilssen. «Αυτό μας εφοδιάζει με συνέπεια, σχετικά με το πώς θα χειρίζονται οι επιθεωρήσεις μας, καθώς και με την ικανότητα να παρέχουμε αδιάκοπτες υπηρεσίες οπουδήποτε στον κόσμο, σε επίπεδα εξέχουσας ποιότητας. Επιπλέον, η εμφάνιση των ηλεκτρονικών πιστοποιητικών για όλα τα πλοία, η οποία μας επιτρέπει να δημοσιεύουμε και να στέλνουμε άμεσα τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων, έχει αποδειχθεί καίριας σημασίας για το επιτυχές λανσάρισμα των remote surveys».
Τα είδη επιθεωρήσεων που είναι δυνατό να προσφερθούν ως remote surveys περιλαμβάνουν: occasional surveys που πραγματοποιούνται μεταξύ των περιοδικών επιθεωρήσεων, documentation-based surveys, testing και witnessing συστήματα της συνήθους λειτουργίας και επιθεωρήσεις που δεν έχουν ζητηθεί μαζί με τα annual surveys. Τα periodical surveys, όπως το annual survey ενός πλοίου, δεν αποτελούν μέρος του remote survey program, καθώς απαιτούν την παρουσία του επιθεωρητή on board.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter