Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H VSS EPE αναλαμβάνει τη διαχείριση του ατυχήματος που προκλήθηκε μετά την έκρηξη στο πετρελαιοφόρο ATHLOS

0aaa 220 220

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 29/12/2018, η VSS EPE ανέλαβε τη διαχείριση του ατυχήματος που προκλήθηκε μετά από έκρηξη στο πετρελαιοφόρο ATHLOS Chemical Tanker, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λάρνακας και του Ζυγίου, στη Κύπρο. Με στόχο την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών του ατυχήματος στο θαλάσσιο περιβάλλον, από την πρώτη στιγμή της ανάθεσης, το εξειδικευμένο προσωπικό της VSS EPE επιχειρεί με πλωτά και χερσαία μέσα, στο σημείο που προσάραξε το πλοίο, ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από το αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου.
Η εταιρεία με την άμεση κινητοποίησή της, υλοποιεί μια σειρά από στοχευμένες ενέργειες ώστε να μειωθεί κατά το δυνατόν ο κίνδυνος για το περιβάλλον. Έχει τοποθετηθεί ήδη προληπτικά πλωτό φράγμα γύρω από το πλοίο, ενώ παράλληλα διενεργούνται εργασίες με πλωτά μέσα, αντιρρυπαντικά σκάφη, ελαιοσυλλέκτες, απορροφητικά υλικά, δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών και καταδυτικό συνεργείο, με σκοπό τον περιορισμό διαρροής ποσοτήτων πετρελαιοειδών, καυσίμων και λοιπών ρυπογόνων ουσιών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί θαλάσσια ρύπανση από την έκρηξη στο πλοίο.
Το Τμήμα Αλιείας απέστειλε προσωπικό και σκάφη για την αξιολόγηση της κατάστασης και έχει ενεργοποιήσει το Έκτακτο Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης «Ορφέας» στο Επίπεδο 1.
Η VSS EPE σε συνεργασία με άλλες εταιρείες ανέλαβε και διαχειρίζεται το συγκεκριμένο έργο με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, κατανοώντας και σεβόμενη πλήρως το ενδιαφέρον και την ανησυχία όχι μόνο της τοπικής, αλλά ευρύτερα της κυπριακής κοινωνίας. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την πορεία των εργασιών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter