Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης: Η διαδραστική παρέμβαση της Wista συνέβαλε στο ευ γίγνεσθαι της Ναυτιλίας

Eugenides Wista

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ετήσιο Φόρουμ της WISTA HELLAS με τίτλο «Η ναυτιλία στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη», το οποίο φιλοξενείται στο Ξενοδοχείο Χίλτον.

Στην ομιλία του ο πρέσβης του ΙΜΟ στην Ελλάδα, ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, επεσήμανε την διαδραστική παρέμβασή της Wista, η οποία όπως τόνισε, συνέβαλε ουσιαστικά ευ γίγνεσθαι της Ναυτιλίας.

Η επισήμανση αυτή έδωσε την αφορμή να εξελιχθεί η συζήτηση περί της βιώσιμης ανάπτυξης και του ρόλου που διαδραματίζει η παγκόσμια ναυτιλία αλλά και για το ρόλο του ΙΜΟ, εστιάζοντας παράλληλα και στο ρόλο της γυναικείας παρουσίας και της σημαντικότητα της συμβολής του στα ναυτιλιακά πράγματα.

Ο κ. Ευγενίδης αναφέρθηκε και στην σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
“Πέρασαν ήδη 25 χρόνια, και μου φαίνεται σαν χθες που η WISTA Hellas ξεκίνησε να ενεργεί δημιουργικά και αποφασιστικά για την υλοποίηση του οράματός της, δηλαδή την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δραστήριων μελών της, ναυτιλιακών και σχετιζομένων με τη ναυτιλία επιχειρήσεων, όπως και διεθνών οργανισμών.

Αυτή η διαδραστική σχέση συνέβαλε ουσιαστικά στο ευ γίγνεσθαι της Ναυτιλίας, επ’ ωφελεία των μελών της και του κλάδου, επιβεβαιώνοντας την εν δυνάμει συνεισφορά της WISTA στις πολλαπλές προκλήσεις του αύριο.
Εξάλλου και ο ΙΜΟ, του οποίου είμαι πρέσβης στην Ελλάδα, είχε ως βασικό του σύνθημα για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας και με αφορμή τα 70 χρόνια ζωής που συμπληρώνει φέτος το: «Our heritage – Better Shipping for Better Future.».

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι για το 2019, η αντίστοιχη μέρα Ναυτιλίας θα έχει ως θέμα: «Empowering Women in the Maritime Community», αναγνωρίζοντας ότι χάρη στο μυαλό τους, την κατάρτιση, αλλά και την εργατικότητά τους οι γυναίκες αποτελούν τόσο στην στεριά, και ολοένα περισσότερο στη θάλασσα, αναπόσπαστο κρίκο του πιο αποτελεσματικού και περιβαλλοντικά φιλικού μέσου μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών, της Ναυτιλίας.

Το όραμα του ΙΜΟ για την περίοδο 2018-2023, ως ρυθμιστή και νομοθέτη της παγκόσμιας ναυτιλίας, είναι να προωθήσει τον κομβικό ρόλο του ναυτιλιακού κλάδου και να συμβάλλει, ώστε η Ναυτιλία να ακολουθήσει την Agenda Sustainable development για το 2030, που αφορά στους 17 Sustainable Goals (SDGs) και τους 169 στόχους, που έχουν συμφωνηθεί από τα 193 κράτη των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να υλοποιήσουν δρόμους αειφορίας και ευημερίας για τους ανθρώπους μας και τον πλανήτη μας”.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter