Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Dubai Maritime Virtual Cluster»: Η πρώτη online συλλογική πλατφόρμα στον κόσμο κάνει τον Ναυτιλιακό Τομέα του Ντουμπάι διαρκώς προσβάσιμο

DMVC photo

Το Ναυτιλιακό Εικονικό Cluster του Ντουμπάι (Dubai Maritime Virtual Cluster, DMVC), μια πρωτοποριακή ιδέα που προάγει την ευκολία, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα σε ένα ευρύ και ολοκληρωμένο φάσμα ναυτιλιακών υπηρεσιών που παρέχει το Εμιράτο, είναι ανάμεσα στα highlights της παρουσίας της Dubai Maritime City Authority (DMCA) στα Ποσειδώνια 2018, το κορυφαίο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο, που θα λάβει χώρα από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo. Αυτή η νέα πρωτοβουλία, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.dmvc.ae, επιτρέπει την 24ωρη πρόσβαση επενδυτών από όλο τον κόσμο στον ναυτιλιακό τομέα του Ντουμπάι και στοχεύει στην παροχή έξυπνων και διαδραστικών πλατφορμών για τη διακίνηση τεχνογνωσίας και νέων ερευνητικών δεδομένων που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ναυτιλιακού τομέα, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για τη συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων του κλάδου.

Ο κ. Amer Ali, Εκτελεστικός Διευθυντής της DMCA, δήλωσε: «Το DMVC διαμορφώνει τα ισχυρά θεμέλια που διασφαλίζουν την ηγετική θέση του Ντουμπάι μεταξύ των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων του κόσμου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη διαρκή προσπάθεια να εξελιχθεί ο τομέας της ναυτιλίας του Ντουμπάι σε ένα ανταγωνιστικό και ελκυστικό πεδίο για επενδύσεις χωρίς περιορισμούς, στο πλαίσιο των στρατηγικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη μετα-πετρελαϊκή εποχή και πάντα με πίστη στο όραμα για ένα μοντέλο-υπόδειγμα, προσαρμοσμένο στην αειφόρο οικονομία, με βάση τη γνώση και την καινοτομία».

Η νέα πρωτοβουλία βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το στόχο της ενίσχυσης του ναυτιλιακού τομέα του Ντουμπάι για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αξιοποιώντας μια έξυπνη και ολοκληρωμένη πλατφόρμα πληροφόρησης τις καλύτερες ναυτιλιακές πρακτικές παγκοσμίως, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των μεγάλων ναυτιλιακών δυνάμεων στις κορυφαίες υπηρεσίες που τους παρέχει το Εμιράτο.

Η προσέγγιση αυτή εντάσσεται στους στόχους του «Dubai Plan 2021», που τοποθετεί το Ντουμπάι ανάμεσα στα πιο σημαντικά επιχειρηματικά και επενδυτικά κέντρα του κόσμου.

Ο κ. Amer Ali πρόσθεσε: «Το Virtual Cluster προσφέρει προηγμένες δυνατότητες αλληλεπίδρασης που το κάνουν ιδανική πλατφόρμα για την προώθηση του R&D και της ναυτιλιακής καινοτομίας.

Ειδικότερα, αποτελεί μία πύλη ενημέρωσης και γνώσεων, ένα εικονικό κέντρο προώθησης αυτής της γνώσης αλλά και εκπαίδευσης, καθώς και ένα σταθερό δείκτη των παγκόσμιων τάσεων στη ναυτιλία.

Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα πρωτοβουλία θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στα μέσα που διαθέτουμε για την κάλυψη των πολυδιάστατων αναγκών των περιφερειακών και διεθνών ναυτιλιακών παικτών και θα ανταποκριθεί στη δέσμευσή μας να προαγάγουμε το Ντουμπάι ως κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιου κύρους».

Το Dubai Maritime Virtual Cluster διευκολύνει την πρόσβαση και τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο έξυπνων ναυτιλιακών υπηρεσιών, παρέχοντας αξιόπιστες και ολοκληρωμένες πληροφορίες για βασικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η DMCA, όπως είναι η Στρατηγική Ναυτιλιακού Τομέα (Maritime Sector Strategy, MSS), η οποία στοχεύει να ενισχύσει την ηγετική θέση του Ντουμπάι ως παγκόσμιου ναυτιλιακού κέντρου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter