Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι ναυτιλιακές αποχωρούν από το Ιράν-Στην ίδια ρότα και η MSC

MSC Oscar ship

Η μία μετά την άλλη ναυτιλιακές εταιρείες επανεκτιμούν στη σχέση τους με το Ιράν μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Μετά την Maersk Line, και η MSC Η MSC σταματά τις υπηρεσίες του Ιράν μετά την εκ νέου επιβολή κυρώσεων από μέρους των ΗΠΑ προς την Τεχεράνη.

Η MSC επιβεβαίωσε ότι έχει σταματά τις ιρανικές υπηρεσίες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσει από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Σε δήλωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της την Τετάρτη, η εταιρεία liner δήλωσε ότι δεν "παύει να παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες προς και από το Ιράν.".

Εντούτοις, η εταιρεία «θα συνεχίσει να μεταφέρει ορισμένα νομικά αποδεκτά φορτία κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπής, ιδίως για την εισαγωγή τροφίμων».

Νωρίτερα η Maersk είχε δηλώσει ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει στο Ιράν, αλλά δεν θα προχωρήσει σε νέα συμβόλαια. Η Torm επίσης ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται νέες παραγγελίες από τη χώρα.

Να σημειωθεί ακόμη ότι έτοιμη να αποσυρθεί από ενεργειακό project ύψους 1 δισ. δολαρίων στο Ιράν εμφανίζεται η Total, ενόψει των νέων αμερικανικών κυρώσεων στην Τεχεράνη.

Η γαλλική πετρελαιοβιομηχανία, η οποία είχε υπογράψει το 2017 συμβόλαιο για την ανάπτυξη κοιτάσματος αερίου South Pars 11, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις δραστηριότητες το Νοέμβριο, εάν δεν εξασφαλίσει εξαίρεση από τις αμερικανικές αρχές.

Από την πλευρά της η γερμανική ασφαλιστική Allianz σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι δραστηριότητές της στο Ιράν είναι «ελάχιστες», αλλά περιμένει περισσότερες οδηγίες από την Ε.Ε. και τη γερμανική κυβέρνηση για το πώς να κινηθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter