Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Almi Tankers του Φωστηρόπουλου και στον DNV-GL, το πρώτο νεότευκτο VLCC με scrubbers!

almiatlas

Η Hyundai Samho Heavy Industries, θυγατρική της Hyundai Heavy Industries Group, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου VLCC παγκοσμίως που είναι εξοπλισμένο με scrubbers, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για τα όρια εκπομπών θείου το 2020. 

Το Almi Atlas ύψωσε σημαία Λιβερίας και κατατάχθηκε στην κλάση του DNV-GL. Το 331 μέτρων VLCC "Almi Atlas", 310.000 dwt διαθέτει σύστημα καθαρισμού των καυσαερίων από τα οξείδια του θείου (Sox), το οποίο μειώνει τις εκπομπές SOx σε λιγότερο από 0,5% από τα υφιστάμενα όρια του 3,5%

Συγκεκριμένα, το σύστημα καθαρισμού αερίων (scrubbers) έχει ύψος 11 μέτρα και πλάτος 8,3 μέτρων και χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό για να καθαρίσει τα απόβλητα καυσαερίων.
Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της Almi Tankers S.A.η οποία παρέλαβε το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο στις 13 Μαρτίου, το « Almi Atlas» είναι το πρώτο από τα δυο νεότευκτα VLCC της εταιρείας που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους πλέον πρόσφατους κανονισμούς και θεωρείται από τα πιο Eco-friendly πλοία παγκοσμίως με μηχανές HYUNDAI-B&W 7G80ME - C9.5 - EGRTC (Tier III, με Hyundai HiBallast HiB 6000ex Ballast Water Treatment System κι ένα από τα πρώτα πλοία παγκοσμίως με SOx Scrubber .
Η Almi Tankers προσθέτει ότι αναγνωρίζει την ανάγκη συνεπούς και συνεχούς βελτίωσης των επιδόσεων, ειδικά σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Ως εκ τούτου, όλα τα πλοία του στόλου της Almi Tankers θα είναι πάντοτε εξοπλισμένα με κορυφαίες τεχνολογίες ενίσχυσης της ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter