Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη του Ινδονήσιου Πρέσβη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

0ΙΝΔΟΝΗΣΙΟΣ

Ο Ινδονήσιος Πρέσβης κ. Ferry Adamhar πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη.
O Πρέσβης συνοδευόταν από στελέχη της Ινδονησιακής Πρεσβείας, ενώ από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Κλάδου Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υποναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Σεφεριάδης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης Υποναύαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αργυρίου, ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Λαγουρός, ο Τμηματάρχης Ναυτιλιακής Πολιτικής Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ινδονησιακής πλευράς, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενίσχυσης της συνεργασίας των ακτοφυλακών τους, υπό το πρίσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στο θαλάσσιο πεδίο, όπως η δια θαλάσσης μετανάστευση και η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ότι η Ινδονησία είναι μία πολυνησιακή χώρα που αποτελείται από 17.000 νησιά ενώ ταυτόχρονα διαθέτει τα πιο πολυσύχναστα στενά διεθνούς ναυσιπλοΐας (Malacca straits). Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε η παροχή εκπαίδευσης από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή προς την ιδρυθείσα το έτος 2014 Ακτοφυλακή της Ινδονησίας επί ευρέος θεματολογίου καθηκόντων Ακτοφυλακής, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο 10ήμερο του Απριλίου 2018. Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Πρέσβης και ο κ. Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβεβαίωσαν την κοινή προσέγγιση των δύο χωρών επί θεμάτων ασφάλειας στη θάλασσα και την αμοιβαία πρόθεση εμβάθυνσης της συνεργασίας τους στα ναυτιλιακά ζητήματα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter