Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Όλα έτοιμα για το Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο ΤheSeaNation «Η Παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας» στις 14 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

the sea nation456

Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ναυτιλιακοί, ακαδημαϊκοί και διπλωματικοί παράγοντες, συναντώνται στο Ναυτιλιακό Συνέδριο που διοργανώνει η online ναυτιλιακή εφημερίδα TheSeaNation, στις 14 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τον τίτλο: «Η Παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας», για να συνομιλήσουν για την συνεισφορά της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην παγκόσμια κοινότητα.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ εξίσου σημαντικές αναμένεται να είναι οι παρεμβάσεις του Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων κ. Πάνου Λασκαρίδη (ECSA), του Προέδρου της BIMCO κ. Αναστάσιου Παπαγιαννόπουλου, καθώς και του Προέδρου της Intercargo κ. Ιωάννη Πλατσιδάκη.

Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Γερμανίας κ. Alfred Hartmann, ο οποίος για πρώτη φορά καταφθάνει στην Ελλάδα για να μιλήσει σε Ναυτιλιακό Συνέδριο, καθώς και του Προέδρου της Grimaldi Lines, κ. Emmanuel Grimaldi.*

Εξάλλου, για πρώτη φορά σε Ναυτιλιακό Συνέδριο συναντώνται οι Πρεσβευτές μερικών εκ των σημαντικότερων οικονομικών και ναυτιλιακών κρατών για να μιλήσουν για τη ναυτιλία και για την προσφορά της στην παγκόσμια οικονομία, στην ειρήνη και στον πολιτισμό, ενώ ειδική αναφορά αναμένεται να κάνουν στην διαχρονική προσφορά της Ναυτιλίας των Ελλήνων στα έθνη τους.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν:

- H Πρέσβης της Μ. Βρετανίας κυρία Kate Smith CMG,

-O Πρέσβης της Γερμανίας, κ. Jens Plötner

- Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Jeffrey R. Pyatt*,

- Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasuhiro Shimizu

- Ο Πρέσβης της Ν. Κορέας κ. AHN Youngjip

- Ο Πρέσβης της Νορβηγίας κ. Jorn Gjelstad

Στη συνέχεια, σημαντικοί Έλληνες εφοπλιστές, πρόεδροι θεσμικών φορέων της ναυτιλίας, ακαδημαϊκοί, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα ναυτιλιακά στελέχη από όλο το φάσμα των ναυτιλιακών τομέων και δραστηριοτήτων θα ανταλλάξουν απόψεις για τη μέλλον της ναυτιλίας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Δρ. Αιμίλιος Αυγουλέας, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Τραπεζικής και Χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ο εφοπλιστής και Πρόεδρος της Helmepa Δρ. Γιώργος Γράτσος, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, οι εφοπλιστές Δρ. Ματθαίος Δ. Λως, κ. Δημήτρης Φαφαλιός, κ. Γιώργος Σ. Αλεξανδράτος, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ναυλομεσιτών κ. Τζων Ν. Κοτζιάς, ο Πρόεδρος του Propeller Club Port of Piraeus κ. Γιώργος Ξηραδάκης, ο Πρόεδρος Green Award και Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement κ. Δημήτρης Ματθαίου, ο Eπικεφαλής της Petrofin κ. Τεντ Πετρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής των Moore Stephens στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο κ. Πάρης Τζεδάκης - SetelHellas Business Development, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Ν. κ. Μιχάλης Σακέλλης, Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και  μέλος του Ναυτιλιακού Τμήματος του ΕΒΕΠ, Διευθύνων Σύμβουλος Golden Cargo κ. Κώστας Αχλαδίτης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ε.Ν. κ. Μανώλης Τσικαλάκης, η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Ελένη Θανοπούλου, ο Διευθύνων εταίρος στο δικηγορικό γραφείο GAITAS KENNEDY & CHALOS, κ. Γιώργος Γαίτας κ.α.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης.

 

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέφθείτε τον ιστότοπο : http://www.theseanation.gr/conference2018/

 

***Για εγγραφές, πατήστε ΕΔΩ

 

 

(*Έχουν προσκληθεί και αναμένεται επιβεβαίωση)

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter