Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραδόθηκε το πρώτο Bulker με καύσιμο LNG

0ΜπάλκερΛΝΤΖΙ

Παραδόθηκε στην Νότια Κορέα το «Ilshin Green Iris», το πρώτο Bulker σε παγκόσμιο επίπεδο που θα κινείται με LNG.
Η POSCO εργάστηκε μία δεκαετία για να ανάπτυξη ειδικών δεξαμενών οι οποίες τώρα αποτελούν μία τεχνολογική πρόταση για πλοία που θα κινούνται με το συγκεκριμένο καύσιμο. Η LNG δεξαμενές που εμπεριέχουν πρόσμειξη 20% από Μαγκάνιο είναι η καρδία του κορεάτικου πλοίου project «Ilshin Green Iris». Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες δεξαμενές με προσμείξεις από Νίκελ και Αλουμίνιο, αυτές η δεξαμενές από Μαγκάνιο είναι καταλληλότερες για την αποθήκευση του υγρού αερίου που έχει θερμοκρασία μέχρι -196° .
Σύμφωνα με του συνεργαζόμενους είναι το πρώτο κορεάτικου Bulker του είδους του με κινητήρα που καίει και LNG, δηλαδή Dual-Fuel με κινητήρια μηχανή της ΜΑΝ. Το πλοίο 50.000 τόνων που κατασκευάστηκε για την πλοιοκτήτρια εταιρία Ilshin Shipping στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard θα χρησιμοποιηθεί από την POSCO για την μεταφορά ασβέστη.
Η Ilshin, POSCO και Hyundai υποστηρίχθηκαν στο project αυτό από την νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση. Η Σεούλ θέλει με όλα τα μέσα να προωθήσει την χρήση των LNG powered πλοίων με και για αυτό παρέχει φοροελαφρύνσεις και εξάλειψη λιμενικών τελών. Επίσης προβλέπονται διευρύνσεις στην ανάπτυξη των υποδομών για τα Bulkers. Επειδή δεν υπάρχει ακόμη υποδομή στην ξηρά, το νέο πλοίο προς το παρών θα ανεφοδιάζεται με την διαδικασία Ship-to-Ship- το οποίο θα διενεργηθεί από την Korea Gas Corp. στο λιμάνι της Donghae .
Το 50.000 (dwt) bulk carrier είναι κάτω από την διπλή επίβλεψη των Lloyd’s Register (LR) και Korean Register, και είναι πιστοποιημένο με τον International Gas Fuel (IGF) Code.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter