Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βουλή: Αντιδράσεις για τροπολογία 114 σελίδων - Π. Κουρουμπλής: Δεν έγινε εκ του πονηρού

kouroublis 170112sk

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε τροπολογία 114 σελίδων που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.
Η τροπολογία, όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα, όπως η παραχώρηση στους δήμους εκτάσεων χερσαίων ζωνών που δεν χρειάζονται τα λιμάνια, η τιμωρία για την αδήλωτη εργασία καθώς και άλλα θέματα για τα οποία είχαν αντίρρηση οι θεσμοί και έγινε προσπάθεια για να περάσουν.
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τη Βουλή νομοθετώντας εκτός διαδικασίας και ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι ποτέ δεν θα ήθελε να συζητηθεί τροπολογία του με αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν έγινε εκ του πονηρού.
Ψηφίστηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το ν/σ
Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.
Υπέρ του ν/σ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν Ν.Δ., ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν «παρών».
Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter