Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πλακιωτάκης : «Πεμπτουσία του χάους και της καταστροφής» το σχέδιο νόμου του ΥΝΝΠ

0222 plakiotakis

Εισήγηση σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που βρίσκεται υπό συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής έκανε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.


Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης από το βήμα της επιτροπής μεταξύ άλλων ανέφερε :
Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας, με καθυστέρηση δυόμισι ετών, κατέθεσαν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, με μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να αποποιηθούν τις ευθύνες της για τον παιδαριώδη και τραγικό τρόπο του χειρισμού της υπόθεσης στο ναυάγιο του Αγία Ζώνη 2. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί διακαώς να μας πείσει καθώς, δεν ενισχύει ούτε την διαφάνεια, ούτε την αξιοκρατία και δυστυχώς ουσιαστικά καταποντίζει το θαλάσσιο τουρισμό και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας .
Αναλυτικά από τα 133 περίπου άρθρα, τα 100 είναι τακτοποιήσεις και τα 33 είναι η πεμπτουσία του χάους και της καταστροφής ενώ για την εφαρμογή του νομοσχεδίου απαιτούνται, 11 Προεδρικά Διατάγματα, 6 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και 14 Υπουργικές Αποφάσεις.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να επιτύχει την κρατικοποίηση της ακτοπλοΐας επιχειρεί την επιστροφή σε ένα αποτυχημένο μοντέλο του παρελθόντος, το οποίο είναι αντισυνταγματικό. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο θαλάσσιος τουρισμός, συνεισφέρει στο 4% περίπου του ΑΕΠ από το συνολικό 20% του τουρισμού και ενώ θα έπρεπε να ενισχύεται με αναπτυξιακά κίνητρα, αντιθέτως η Κυβέρνηση τον κατατρέχει με βαριά φορολογία .
Ο κ. Πλακιωτάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις για το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει τις αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος, για τις οποίες το πολιτικό σύστημα έχει λογοδοτήσει, και απαίτησε μια ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εξέλιξη της πορείας του Λιμενικού Σώματος, το οποίο στα 100 χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει με αυτοθυσία στην φύλαξη και ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας και έχει συνεισφέρει πολλά επομένως στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας.
Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι τη στιγμή που συντελείται η σύγκλιση των τεχνολογιών και της επικοινωνίας, ο Υπουργός Ναυτιλίας δυστυχώς διεκδικεί υπερεξουσίες και στηρίζει τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο της Ελληνικής Ναυτιλίας.
Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας στη συνέχεια επεσήμανε ότι ¨ Η παράταξη της Ν.Δ. όχι μόνο θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά στο προσεχές μέλλον ως κυβέρνηση του τόπου θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο.
Αναφερόμενος δε στη ρήση του γνωστού συγγραφέα Αντρέ Ζιντ: «Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή» , πρόσθεσε ότι ¨Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουλουμπής δυστυχώς αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία στο να απομακρυνθούν από τις ακτές του Σαρωνικού, γιατί με την ανεύθυνη και ανάλγητη πολιτική που ακολουθούν οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια το Σαρωνικό σε προδιαγεγραμμένο ¨θάνατο¨.
Τέλος δήλωσε ότι η παράταξη της Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει να συμβεί το ίδιο και με την Ελληνική Ναυτιλία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter