Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Προσυνεδριακού Γ.Σ. της ΠΝΟ

PNO

Ολοκληρώθηκαν χθες με επιτυχία οι εργασίες του ετήσιου Τακτικού και Προσυνεδριακού Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας υπερψήφισε τον Απολογισμό Έργου της Διοίκησης για το 2017, ο οποίος ανέδειξε το έργο της Ομοσπονδίας στο κυρίαρχο και πρώτης προτεραιότητας θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών και της διεύρυνσής τους στο μέλλον, υπό το φως της καταβαράθρωσης και αποσάθρωσης των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, που είναι αποτέλεσμα των τριών Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων των ξένων δανειστών.

Παράλληλα, το Γενικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου, με αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών, όταν η δεσπόζουσα θέση των σημαιών ευκαιρίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Ειδικότερα, το Γενικό Συμβούλιο ανέπτυξε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που εστιάσθηκε στην ανάγκη διασφάλισης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των ναυτεργατών για εργασία στα πλοία, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις από τη μια μεριά και στην καταστρατήγηση και συστηματική παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας, από την άλλη, καθώς και στην περιφρούρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, που ισχύει στην Ακτοπλοΐα και την μη υποβάθμιση, ιδιαίτερα των όρων εργασίας και αμοιβής των ναυτεργατών, που απασχολούνται στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Ακόμη, επαναβεβαιώθηκε η αταλάντευτη θέση της ΠΝΟ, που είχε διατυπωθεί και πρόσφατα με σχετικά έγγραφά της στα Πολιτικά Κόμματα και τους αρμόδιους Υπουργούς για να μην ξεπουληθεί η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την κάθετη αντίθεσή της και τονίζοντας «Κάτω τα χέρια από την ακίνητη περιουσία των ναυτεργατών».

Τέλος, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ομόφωνα εξέφρασε την αλληλεγγύη και στήριξη των αιτημάτων των ναυτεργατών στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας στον απεργιακό τους αγώνα για την προάσπιση και εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργασίες του ετήσιου Τακτικού και Προσυνεδριακού Γενικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της ημερήσιας διάταξης του 29ου Τακτικού Παν-Ναυτικού Συνεδρίου της ΠΝΟ και ως ημερομηνία συγκλήσεώς του καθορίσθηκε η 23 και 24 Νοεμβρίου 2017.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter