Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εξασφαλισμένη η ανθρωπινή εμπλοκή λόγω Cyber Security

autonom ships imo

Καθώς οι συζητήσεις αλλά και οι δοκιμές για «αυτόνομα πλοία» συνεχίζονται όπως συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι αυτοματισμοί στα λιμάνια μεγαλώνει η «ομάδα» των αναλυτών που υποστηρίζει το απαραίτητο της ανθρώπινης παρουσίας και στους δύο τομείς. Να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα σε συζητήσεις περί της ασφάλειας είχε τονιστεί πως θα πρέπει να επιβαίνει σε «αυτόνομο πλοίου» έστω ένας ελάχιστος αριθμός εξειδικευμένων αξιωματικών προκειμένου αφ ενός να ελέγχει την ορθή λειτουργία- ανταπόκριση των συστημάτων ελέγχου πλεύσης του πλοίου και αφ ετέρου να αποτρέψει , εν δυνάμει, την υλοποίηση cyber απειλής που θα μπορούσε να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στις εργασίες της ναυτιλιακής εβδομάδας του Λονδίνου μεταξύ των άλλων σημειώθηκε από επιφανή στελέχη και το «πρόβλημα» της έλλειψης νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία αυτόνομων πλοίων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αντίστοιχα στο λιμενικό τομέα η ανθρώπινη παρουσία έχει καθιερωθεί με την μετεξέλιξη μελών από το λιμενεργατικό δυναμικό σε χειριστές-ελεγκτές των αυτοματισμών που έχουν εισαχθεί σε λιμενικές λειτουργίες για την αποφυγή χαοτικών καταστάσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter