Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η πτώση των αξιών πλοίων έριξε και τα ασφάλιστρα στις ναυτασφαλίσεις

Mark Edmondson

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του International Union of Marine Insurance στο Τόκιο, πρόεδρος της επιτροπής Ocean Hull της ένωσης, Mark Edmondson ανέφερε ότι τα παγκόσμια έσοδα από ασφάλιστρα hull μειώθηκαν το 2016 κατά 10% σε σύγκριση με το 2015 και ανήλθαν στα 7 δις. δολ.

"Η μείωση των αξιών των περιουσιακών στοιχείων και η γενική πτώση της δραστηριότητας των πλοίων έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα έσοδα από ασφάλιστρα", ανέφερε. "Μόνο στον στόλος OSV το ένα τρίτο των πλοίων έχει τεθεί σε laid up και η προοπτική να επανέλθει σύντομα είναι ελάχιστη".

Πάντως ο Edmondson ήταν αισιόδοξος αναφορικά με το προφίλ κινδύνου του κλάδου αφού βελτιώνονται τα τεχνικά πρότυπα με την συνεργασία του IUMI με την Class, μέσω του IACS. Θετικά στη βελτίωση του προφίλ του ναυτιλιακού κλάδου, αναφορικά με τα τεχνικά αποτελέσματα (έσοδα μείον ζημίες) επιδρά και το γεγονός ότι ο αριθμός των μεγάλων ζημιών μειώθηκε περαιτέρω το 2016, αν και παρατηρήθηκε μία ανησυχητική αύξηση των περιστατικών σύγκρουσης που προκλήθηκαν από ανθρώπινο λάθος.

Διατυπώνεται ένας προβληματισμός κατά πόσο η τεχνογνωσία στη γέφυρα συμβαδίζει με την πρόοδο της τεχνολογίας. Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Edmondson υπογράμμισε τους νέους κινδύνους που απειλούν τη ναυτιλία όπως είναι οι κυβερνοεπιθέσεις, ενώ επεσήμανε ότι η υιοθέτηση των μη επανδρωμένων πλοίων θα επηρεάσει και τον ασφαλιστικό κλάδο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter