Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Maersk πουλά μονάδα βυτιοφόρων για 1,17 δισ. δολάρια

1471172 deal 930 2

Η A.P. Moeller-Maersk ανακοίνωσε πως θα πουλήσει την μονάδα βυτιοφόρων στον κύριο μέτοχό της, για 1,17 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο μίας ακόμα κίνησης για περιορισμό των εκτεταμένων δραστηριοτήτων της. Η πώληση της Maersk Tankers, ενός από τους μεγαλύτερους διαχειριστές βυτιοφόρων στον κόσμο, είναι η δεύτερη πώληση από την Maersk αφότου ανακοίνωσε σχέδια τον περασμένο Σεπτέμβριο για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων μεταφορών και ενέργειας.

Τον περασμένο μήνα, ο όμιλος ανακοίνωσε την πώληση της Maersk Oil στη γαλλική Total για 4,95 δισ. δολάρια. Έχει ακόμη να πουλήσει ή να βγάλει στο χρηματιστήριο το τμήμα Maersk Drilling, που διαχειρίζεται εξέδρες πετρελαίου και αερίου κυρίως στη Βόρεια Θάλασσα, και την Maersk Supply, έναν στόλο 44 υποστηρικτικών πλοίων για offshore δραστηριότητες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk, Soren Skou, τόνισε πως η πώληση της Πέμπτης αντιπροσωπεύει «ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική μας να απελευθερώσουμε πόρους και να εστιάσουμε στην μελλοντική ανάπτυξη της A.P. Moeller-Maersk στις θαλάσσιες αποστολές container, στα λιμάνια και στα logistics».

Τη μονάδα βυτιοφόρων αγοράζει η APMH Invest, θυγατρική της A.P. Moeller Holding που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της A.P. Moeller-Maersk. Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, ο αγοραστής σκοπεύει να δημιουργήσει μια κοινοπραξία με την Mitsui & Co για την από κοινού διαχείριση των δραστηριοτήτων tankers.

Η μονάδα ανήκει στην Maersk από το 1928. Μεταφέρει προϊόντα διύλισης σε όλο τον κόσμο, μετρά έναν στόλο 161 σκαφών και απασχολεί 3.100 ανθρώπους.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter