Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γεγονός η πρώτη 3D «τυπωμένη» προπέλα

0000998 3d propeler

Και το όνομα αυτής WAAMpeller. Πρόκειται για την πρώτη 3D «τυπωμένη» προπέλα διαμέτρου 1,350mm που αποτελεί το πρώτο κατασκευαστικό αποτέλεσμα της συνεργασίας των includes Damen Shipyards Group, Rotterdam Additive Manufacturing LAB (RAMLAB), Promarin, Autodesk και Bureau Veritas.

Το επιτυχές εγχείρημα συντελέστηκε στον ευρύτερο χώρο του λιμένα του Ρότερνταμ όπου ως γνωστόν, και λόγω της πολιτικής του λιμένα, ενθαρρύνονται και προωθούνται νεωτεριστικές τεχνικές και όχι μόνο που σχετίζονται με τα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

Για το «τύπωμα» της προπέλας από τον ειδικό πρίντερ μετάλλων χρησιμοποιήθηκε μείγμα χαλκού, νίκελ και αλουμινίου με το Bureau Veritas να εξετάζει ενδελεχώς αν πληρούνται οι προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Πρόκειται για εγχείρημα εξαιρετικής σημασίας με ιστορικές διαστάσεις καθώς η κατασκευή μίας προπέλας από την φύση της είναι μία εξαιρετικά λεπτή διαδικασία από την επιτυχία της οποίας «κρίνεται» η απόδοση του συστήματος πρόωσης ενός πλοίου αλλά και η εξοικονόμηση καυσίμων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter