Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ισχύ τίθεται η σύμβαση για το θαλάσσιο έρμα |

pontoporos nautilia ploia

Σε ισχύ θα τεθεί από τις 8 Σεπτεμβρίου 2017 η Διεθνής Σύμβαση για τον Έλεγχο και τη Διαχείριση του έρματος και ιζημάτων του πλοίου (International Convention for the Control and Management of Ships’ Ballast Water and Sediments (BWM Convention) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). "Η βιομηχανία μπορεί συλλογικά να δαπανήσει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να εγκαταστήσει τα νέα συστήματα επεξεργασίας που θα απαιτηθούν από το νόμο", δήλωσε ο Esben Poulsson, Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS).Ο κ. Poulsson κάλεσε τους εφοπλιστές, τους κατασκευαστές και τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι η ορθή εφαρμογή αυτού του σημαντικού νέου ρυθμιστικού καθεστώτος θα αποφέρει το μέγιστο όφελος για το περιβάλλον.

"Πρέπει να διασφαλίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, ότι τα συστήματα που εγκαθίστανται στα πλοία θα είναι πράγματι κατάλληλα σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας παγκοσμίως.

Ως εκ τούτου, συμβουλεύουμε τις ναυτιλιακές εταιρείες να καταστήσουν σαφές στους κατασκευαστές εξοπλισμού ότι θα εξετάσουν μόνο τα συστήματα επεξεργασίας που έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα αναθεωρημένα πρότυπα έγκρισης τύπου ΙΜΟ που εγκρίθηκαν το 2016, αν και αυτό δεν αποτελεί ακόμη υποχρεωτική απαίτηση. "

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter