Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φθηνότερο έγινε το νηολόγιο της Δανίας υπό την απειλή της Σιγκαπούρης!

Danish Merchant Fleet Larger than Ever

Μέτρα για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Νηολογίου της Δανίας λαμβάνει η κυβέρνηση της χώρας, κάτω από την πίεση που δέχεται το συγκεκριμένο νηολόγιο όπως και όλα τα ευρωπαϊκά από τα νηολόγια της Άπω Ανατολής, όπως είναι της Σιγκαπούρης και άλλων χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο η κυβέρνηση της Δανίας προτείνει την κατάργηση του τέλους εγγραφής των εμπορικών πλοίων στο Δανέζικο νηολόγιο.

Έτσι όπως τονίζεται στην ανακοίνωση θα εξαλειφθεί ένα σοβαρό εμπόδιο για την ενίσχυσης του νηολογίου με περισσότερα πλοία.Επίσης καταργείται το ειδικό τέλος που ίσχυε για την εγγραφή second hand πλοίων στο Danish International Ship Register (DIS).

Η Anne H. Steffensen, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Danish Shipping, των πλοιοκτητών της Δανίας, χαιρέτησε τα μέτρα της κυβέρνησης.Από την πλευρά του ο Brian Mikkelsen, Υπουργός Βιομηχανίας, Επιχειρήσεων και Οικονομικών Υποθέσεων, τόνισε ότι η πρόταση αποτελεί επένδυση στο μέλλον ενώ ο Jan Rindbo, CEO της NORDEN, τόνισε ότι σήμερα για να νηολογηθεί ένα πλοίο στη Δανία είναι τρεις έως τέσσερις φορές πιο ακριβό από απ 'ό, τι π.χ. στη Σιγκαπούρη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter