Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παναμάς: Ένα ρεκόρ για την CMA CGM και η νέα τιμολογιακή πολιτική

0000000 23Panama August 2017

Το ρεκόρ διέλευσης του μεγαλύτερου σε μεταφορική ικανότητα πλοίου από την νέα διώρυγα του Παναμά κατέρριψε το CMA CGM Theodore Roosevelt 14,855 TEU.

Το neopanamax πλοίο, που συνδέει την Ασία με λιμάνια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, προχθές στην κυριολεξία «στριμώχτηκε» ανάμεσα στις πλευρές της διώρυγας κατορθώνοντας να περάσει γεγονός που καταγράφηκε ως νέο ρεκόρ διέλευσης.
Στο μεταξύ η διώρυγα έχει ανακοινώσει την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής της πολιτικής που θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου η οποία και είναι «στοχευμένη» στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων καθώς προβλέπονται εκπτώσεις της τάξης από 10-15 δολάρια ανά TEU για πλοία που χρησιμοποιούν τόσο στην μετάβαση όσο και στην επιστροφή τους τη διώρυγα ενώ ανάλογες κατά περίπτωση εκπτώσεις έχουν προβλεφθεί και για άλλες κατηγορίες πλοίων. Το γεγονός των εκπτώσεων τόσο από την διώρυγα του Παναμά όσο και από του Σουέζ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αναλυτών που επιχειρούν να αποτυπώσουν τις συνέπειες στον αριθμό διελεύσεων στην κάθε μία από την τακτική των εκπτώσεων διπλής διέλευσης αλλά και των ενδεχόμενων αλλαγών που θα επιφέρουν στις επιλογές ρότας για τα μεγάλα πλοία σε γραμμές Ασίας-ΗΠΑ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «εκπτωτικό πόλεμο» μεταξύ των δύο διωρύγων η σημασία των οποίων για το παγκόσμιο εμπόριο και ναυτιλία είναι αδιαμφισβήτητη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter