Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κυβερνοεπιθέσεις: Κανένας εφησυχασμός λέει στέλεχος της Maersk

kyvernoepitheseis 053535

Κανένας εφησυχασμός. Ο λόγος για το φόβο των «προσεχών» κυβερνοεπιθέσεων που έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού στο σύνολό τους τα υψηλόβαθμα στελέχη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια του διαδικτύου.

Οι μεταξύ άλλων δηλώσεις του Chief Executive Robbert van Trooijen της Maersk στο Reuters και της διαπίστωσης ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιφρουρηθεί το διαδίκτυο και να αποτραπεί μία νέα «επιχείρηση» τύπου «Petya», που μεταξύ των άλλων έπληξε και το σύστημα της εταιρίας έρχεται να επιβεβαιώσει ουσιαστικά τις πρόσφατες επισημάνσεις ειδικών σε θέματα ασφαλείας διαδικτύου αλλά και «συναδέλφων τους» του ναυτιλιακού τομέα.

Το ενδεχόμενο πρόκλησης μία χαοτικής κατάτασσες σε παγκόσμια κλίμακα στον τομέα των logistics από τον «Petya» και εντεύθεν έχει αφήσει «ξάγρυπνους» τους ειδικούς μερίδα των οποίων έχουν ήδη προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο αλλά και για τις διακρατικές σχέσεις τμήμα των οποίων αφορά τις εμπορικές συναλλαγές.

Αν και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν έχει μείνει τίποτα στην τύχη του μετά την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση αρκετοί είναι και οι άλλοι που σημειώνουν με νόημα ότι ήδη «κάποιοι άλλοι» επιχειρούν να ξεπεράσουν τους «πύρινους τοίχους» των μέτρων ασφαλείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter